Летопис 2013/2014

ЛЕТОПИС
школске 2013/14. године

 

СЕПТЕМБАР 

* Почетак школске године и свечани пријем ученика првог разреда обележени су 02.  септембра 2013. године пригодним програмом који су припремили ученици петог разреда и ритмичка секција.

* 05. септембра 2014. године одржана је седница Школског одбора на којој су усвајани извештаји о раду у протеклој школској години.

* Поводом 08. септембра – Међународног дана писмености – украшен је пано у холу школе.

* 12. септембра 2014. године одржана седница Школског одбора на којој су усвојени Годишњи план рада школе, Извештај о раду школе и Извештај о раду директора школе у претходној школској години.

* Прва седница Наставничког већа у овој школској години одржана је 13. септембра. На њој су усвојени Извештај о раду школе и Извештај о раду директора школе.

* Савет родитеља је 17. септембра 2014. године одржао конститутивну седницу и изабрао председника Савета.

* Први састанак библиотечке секције млађег узраста обележен је мини концертом у просторијама боравка 18. септембра 2013.

0

Изложба награђених дечјих радова је отворена 20.септембра 2013. године у холу Дома омладине у Београду, и посетили су је награђени ученици, родитељи и рођаци награђене деце.

На овогодишњи конкурс намењен ученицима  млађих разреда основних школа за избор најлепшег цртежа на тему Мој град без аутомобила, послато је 45 цртежа ученика наше школе. Учествовале су 62 основне школе из Србије са 1.600 ликовних радова, а три ученика наше школе освојили су награде: Катарина Марковић III3, Елма Балија IV1 и Лука Денић, ученик IV3 (шесто место на републичком нивоу).

 1 2 3

 *Зоран Нововић, професор физичког васпитања, организовао је у школи учешће на традиционалном 23. кросу РТС „Кроз Србију“, који је одржан 20. септембра на теренима школе, а у њему је учествовало седамдесет ученика старијих разреда. Овај крос је промотивног карактера, а циљ му је масовност и указивање на значај спорта као генератора здравог живота.

*Стручни семинар „Награда и казна педагошки избор или нужност одржан  је у школи“ у периоду од 28. – 29. септембра 2013.

ОКТОБАР 

 

           У будућност треба ићи. У будућност гледају и иду сви срећнији народи.

                     

                                                                                                                 (Милош Црњански)                                                    

Поводом јубилеја Милоша Црњанског – 120 година од рођења –  уређен је пано у холу школе.

4   5

 У оквиру обележавања Дечје недеље 2013 организација „Пријатељи деце Општине Нови Београд“ је по осамнаести пут приредила спектакл у Сава центру у ком су учествовали и ученици ОШ „Влада Обрадовић Камени“. XVIII ревија стваралаштва деце и младих Београда  одржана је у уторак, 08. октобра 2013. године.

У фоајеу Велике дворане Сава центра креативне, ликовне и калиграфске секције су представиле своје радове, док је Power point презентација, коју је припремио библиотекар уз помоћ наставника информатике, била на главном видео биму.

6  7

У 16,00 часова додељене су награде најбољим учесницима ликовног конкурса Слушајте мама и тата, желим сестру ил’ брата. Међу награђеним ученицима су Лука Денић, ученик IV3 и Сара Тоншић, ученица IV2  који су освојили друго место, као и Никола Стегњаић, ученик  IV2  који је освојио треће место.

8 9 11   12 13

 

У Великој сали је одржан програм под називом Фестивал најбољих. Школу су представили ученици петог разреда, чланови ритмичке секције млађих разреда, изводећи Мазурку у кореографији Весне Андријевић, наставнице разредне наставе, као и хор ученика осмог разреда певајући музику из филмова Љубав и мода и Ко то тамо пева  под руководством Љубомира Пјевовића, професора музичке културе.

14   15

               *Програм добродошлице за ученике првог и другог разреда су 10. октобра 2013. године у холу школе припремили трећаци, четвртаци и хор старијих разреда

16   17

Традиционална „Трка за срећније детињство“, у организацији и под покровитељством Црвеног крста Новог Београда, одржана је 12. октобра 2013. године у београдском парку „Ушће“.

Мото трке био  је Имамо циљ дођи на старт. Као и сваке године,  ученици Основне школе „Влада Обрадовић Камени“ из Новог Београда под вођством Зорана Нововића, професора физичког васпитања , активно и у великом броју су учествовали у трци.

               Раман Тахири, ученик другог разреда, освојио је друго место, а  Денис Садријев, ученик шестог разреда, освојио је треће место.

У Дому синдиката је одржан 9. Kids fest  на ком су ученици млађих разреда гледали филм „Турбо – трка пужева“ 16. октобра 2013. године.

18

Библиотечка секција старијих разреда је 23. октобра 2013. године посетила 58. међународни београдски сајам књига   у претњи школског библиотекара.

20 19

 

НОВЕМБАР

Без муке се песма не испоја, без муке се сабља не сакова!

                                                                                                                          (П.П. Његош)

Поставком паноа у холу школе обележен је јубилеј – 200 година од рођења Петра Петровића Његоша.

21 22

 

*Дан просветних радника обележен је 07. новембра 2013. године пригодним програмом у холу школе. Програм су припремили ученици III и  IV разреда за своје другаре, учитељице и родитеље. Њима се придружио и хор ученика старијих разреда.

23

 

Друга седница Наставничког већа одржана је 13. новембра 2013. године. Разматран је успех и владање на првом класификационом периодум, као и реалиизација образовно- васпитног рада уз предлог мера за побољшање успеха.

 

Ученички парламент ОШ „Влада Обрадовић Камени“ је у четвртак, 14. новембра 2013. године имао састанак са шефом Службе за месне заједнице Градске општине Нови Београд. Разговарано је о акцијама које је Ученички парламент иницирао у циљу побољшања услова рада школе.

24 25

Делегација Ученичког парламента ОШ „Влада Обрадовић Камени“, коју су чиниле Анастасија Бубања, Ана Кошевић и Леонтина Топић, ученице VII разреда, посетила је Месну заједницу Ледине 25. новембра 2013. године.

26 27 28 29

Библиотечка секција млађих разреда је учествовала 28. новембра 2013. године у свечаном програму „У част Драгану Лукићу – Лукићев лист“. У сали I Градске општине Нови Београд изведен је драмски приказ Лукићевих Прича о Јасни и Јоци у адаптацији библиотекарке Јасмине Радовановић.

Том приликом су уручене награде лауреатима  ликовног конкурса „У част Драгану Лукићу – Лукићев лист“.

30

 

 

Прво  место у категорији млађих разреда освојила је Наталија Деспотовић, ученица IV3 разреда; треће место Наташа Убипариповић, ученица IV3; док је у категорији старијих ученика треће место освојио Албин Кодроли, ученик V2. Наставници који су припремили ученике за ово такмичење су Споменка Лукић и Јасмина Лошић.

31 32

ДЕЦЕМБАР

33 34

 

Поставком паноа у холу школе обележен је јубилеј Јована Јовановића Змаја (180 година од рођења).

*У холу школе је 4. децембра 2014. године одржана приредба за ученике старијих разреда, наставнике и родитеље. Ученици осмог разреда су припремили скеч Школски сан.

35 36

Библиотечка секција млађих разреда је 11. децембра 2013. године посетила огранак „Сава“ новобеоградске библиотеке „Вук Караџић“. Са фондом и радом овог огранка ученике је упознао библиотекар Блажо Јоковић.

38 37

                           

Библиотечка секција старијих разреда је 20. децембра 2013. године посетила Земунску гимназију. Ученике је са радом библиотеке упознала библиотекарка, а о гимназији су им говорили директор и ученици II разреда.

39 40

У холу школе су 11. децембра 2013. године одржан књижевни сусрет. Списатељица Гордана Малетић је представила свој књижевни опус ученицима трећег и четвртог разреда. Читала је приче из своје збирке Чаробне речи и своје загонетке.

41

Поводом еколошког пројекта, 12. децембра 2013. године у холу школе је приређен пригодан програм за норвешког амбасадора и ученике млађих разреда.

42 43 \

44

 

Друга седница Савета родитеља одржана је 16. децембра 2014. године на којој је биран најповољнији понуђач за реализацију излета, екскурзија и школе у природи.

Председник Градске општине Нови Београд Александар Шапић је 16. децембра 2013. године у библиотеци поделио поклоне ученицима који су прошле школске године освајали награде. У поклон пакету ученици су добили бесплатне улазнице за базене и клизалишта, попусте на позоришне и биоскопске представе…

Комисија у чијем су саставу били: проф. српског језика Татјана Симић, психолог Вук Вујачић, проф. разредне наставе Јелена Вујанић, спремачица Снежана Ђорђевић, те ученице Наталија Деспотовић и Катарина Вулетић изабрала је 16. децембра 2013. године  НАЈЛЕПШУ УЧИОНИЦУ. Учионица I1 и VII2  је проглашена најлепшом, док су учионице II1 и VI1,IV3 и III3 похваљене за најуређеније паное и креативност. Ученици VII2 су награђени колачима 26. децембра 2013. године.

45

 

46 47

 

 У току децембра 2013. године Ученички парламент је прикупљао потписе за петицију свих ученика који подржавају захтеве за побољшање услова рада школе и живота у насељу Ледине.

  1. децембра 2013. године одржана је седница Школског одбора на којој је на личнин захтев, због одласка у пензију, разрешена дужности директора школе Милунка Крајшић, а за директора школе именована Гордана Цалић. Именоване су комисије за примопредају дужности директора и пописна комисија. Такође је донета одлука о изменама и допунама Статута школе и одређених правилника и пословника о раду.

 

Трећа седница Наставничког већа одржана је 27. децембра 2013. године. На њој су разматрани успех и владање ученика на крају првог полугодишта, рад стручних тела, реализација образовно-васпитног рада.

48 49

 

ЈАНУАР

 01. јануара 2014. године на дужност директора школе ступила је Гордана Цалић, професор  руског језика ове школе.

Четврта седница Наставничког већа одржана је 22. јануара 2014. године и посвећена је стручном усавршавању наставника.

У школи је 27. јануара 2014. године пригодним програмом обележен Дан Светог Саве. Професорке које воде различите секције у школи су са својим ученицима припремиле неколико тачака у којима су ђаци певали, рецитовали и играли. Литерарна секција је учествовала у изради паноа који је постављен у холу школе. На њему су изложени ауторски радови ученика о Светом Сави, а најлепше песме читане су на главној приредби.

 

Дечји ликовни центар из Скопља, посредством Амбасаде Републике Србије у Скопљу, упутио је деци из Републике Србије узраста од 4 до 20 година позив за учешће на Ликовном конкурсу „13. новембар“. Тема конкурса је свакодневни живот.

ОШ „Влада Обрадовић Камени“ и ментор Сњежана Солдо, наставница разредне наставе, послала је радове следећих ученика: Нине Боце, Иване Костић, Самире Ризан, Николе Стегњаића и Саре Тоншић. Награђена је ученица IV/2 Сара Тоншић.

  1. јануара 2014. године одржана седница Школског одбора на којојн је усвојен Финасијски план школе и Извештај пописнње комисије.

 

ФЕБРУАР

Предавања

У холу школе је 4. фебруара 2014. године у току трећег часа одржано предавање за ученике седмог разреда на тему вршњачког насиља, а у току четвртог часа за ученике осмог разреда предавање на тему насиља преко интернета. Предавачи су дошли из Полицијске управе Града Београда и то из Одељења за спречавање малолетничке делинквенције. Након предавања уследио је и разговор са ученицима.

50

Кратки драмски приказ под називом Школски сан  су ученици VIII разреда извели 5. фебруара 2014. године у холу школе за своје другаре, наставнике, родитеље и госте из новобеоградске школе „20. октобар“.

51

* Општинско такмичење Књижевна олимпијада одржано је 8. фебруара 2014. године у ОШ „Бранко Радичевић“. Учествовале су Ана Кошевић, ученица VII2 и Катарина Вулетић, ученица VIII2 и оствариле добар резултат. 

Посета Историјском архиву Београда

 

Библиотечка секција старијих разреда је 12. фебруара 2014. године посетила Историјски архив Београда и уз пратњу кустоса погледала изложбу Београдски Јевреји – живот и холокауст. Ишло је десет ученика и библиотекарка школе.

У склопу обележавања Међународног дана сећања на жртве холокауста од 24. јануара 2014. у Галерији Историјског архива Београда отворена je изложба која има за циљ да представи живот београдских Јевреја и подсети на холокауст, да помене до сада непознате жртве, а о онима чија су имена позната, пружи нова сазнања.

52 53

* Општинско такмичење рецитатора „Песниче народа мог“ одржано је 24. фебруара 2014. године у ОШ „20. октобар“. Милица Давидовић, ученица  која је говорила стихове Душка Радовића „Да ли ми верујете“ је  представљала нашу школу.

 

* На општинском такмичењу соло певача „Златна сирена“ које организују Пријатељи деце општине Нови Београд, учествовали су и освојили награде следећи ученици:

друго место у категорији ученика седмог и осмог разреда – жанр дечја забавна песма –  Леонтина Топић, ученица VII2;

треће место у категорији ученика  петог и шестог разреда – жанр популарна песма свих епоха – Санела Рахманај, ученица VI2;

треће место у категорији ученика петог и шестог разреда – жанр староградска песма – Амела Аљит, ученица VI2;

–  треће место у категорији ученика петог и шестог разреда – жанр народна страна песма – Антонела Биљали, ученица VI2;

–  треће место у категорији ученика седмог и осмог разреда – жанр народна страна песма – Валентина Аљит, ученица VIII1.

Ученике је за такмичење припремала Мирјана Јовичић, професор музичке културе.

 

 

* Ученици млађих разреда су 26. фебруара 2014. године посетили позориште „Душко Радовић“ и одгледали представу „Принцеза на зрну грашка“.

 

  1. фебруара 2014. године одржана је седница Школског одбора на којој су донети Правилник о јавним набавкама и Правилник о технолошким вишковима, а усвојени су извештаји о успеху и владању на првом полугодишту и раду директора школе.

 

Чланови библиотечке секције старијих разреда су у среду 26. фебруара посетили библиотеку Дома културе „Студентски град“. Ученике је са радом и фондом ове библиотеке упознао библиотекар.. Библиотека има 4 читаонице са 500 читалачких места.

54 55

 

 МАРТ

                                                                                                                                                                             Општинско такмичење математичара новобеоградских основних школа одржано је 1. марта 2014. године. Ученици трећег разреда ОШ „Влада Обрадовић Камени“, показали  су  изузетно знање и освојили висок број бодова, а посебно се истакла ученица Наталија Филиповић  са освојених 88 бодова.

Стефан Броћиловић, ученик петог разреда, освојио је  друго место и пласирао се на градско такмичење.  За Стефанов успех је заслужна Златана Гиргис, професорка математике.

На такмичењу су успешно учествовали и ученици Ана Броћиловић, Едисон Исмаиловић, Никола Јанковић и Алекса Жижовић у категорији млађих разреда, а у категорији старијих разреда Ренато Мехмети, Нина Стегњајић, и Александра Кајганић.

Нека школа буде добро место за све – НЕ РУГАЈ СЕ

Ученицима старијих разреда, родитељима и наставницима  Основне школе  „Влада Обрадовић Камени“ из Новог Београда је у четвртак, 6. марта 2014. године  представљен пројекат Мрежа младих за инклузивно друштво.

Форум представа Нека школа буде добро место за све – НЕ РУГАЈ СЕ намењена је ученицима, родитељима, наставницима и другим запосленима у основним  школама. Састоји се из три целине/сцене од којих свака обрађује специфичан проблем који је издвојен на основу налаза истраживања.

56 57

Пета седница Наставничког већа одржана је 11. марта 2014. године. На дневном реду су били: Професионални портфолио, Израда Школског програма за период 2013-2017. година и Организација прославе Дана школе.

На општинском такмичењу из биологије које је одржано 15. марта 2014. године у ОШ „Краљ Александар I“ учествовали су: Стефан Броћиловић, Стефан Комленовић и Марко Медош, ученици V разреда; Лазар Петровић, ученик VI разреда; Анастасија Бубања, Александра Кајганић и Ана Кошевић, ученице VII разреда; Каролина Костић и Анђела Шоргић, ученице VIII разреда.

У категорији ученика петог разреда Стефан Броћиловић је освојио треће место.

У категорији ученика седмог  разреда Анастасија Бубања је  освојила друго место.

У категорији ученика осмог разреда Каролина Костић и Анђела Шоргић су  освојиле треће место. Изузетну заслугу за овако леп пласман на такмичењу има Весна Нешић, професорка биологије.

 

* Радови 21 ученика наше школе послати су на 33. међународни ликовни фестивал Мали битољски Монмартр 2014.     

* Ученици II1 и II2: Ема Амити, Милица Давидовић, Андреа Максут, Ментор Максут, Ерна Махмути, Огњен Михајловић, Филип Михајловић, Анђела Поповић,  Сара Стојић, Андреа Ћошабић, Леонтина Цукић – 13. марта 2014. године у 12 часова у ОШ „Влада Обрадовић Камени“ су учествовали на математичком такмичењу „Мислиша“. Децу је припремала Марина Новчић, професор разредне наставе.

* Радови 6 ученика четвртог разреда послати су 17. марта 2014. на ликовни конкурс Моја пијаца који је расписало ЈКП „Градске пијаце“.Учествовали су: Нина Боце, Ивана Костић, Сара Тоншић, Лука Денић, Магдалена Коњевић и Тамара Крстић.

 

Друштво математичара Србије, с одобрењем Међународне асоцијације „Кенгур без граница“ са центром у Паризу, организујe у Србији Међународно математичко такмичење Кенгур без граница.

Ове године је 16 ученика трећег разреда,  који похађају математичку секцију код професорке разредне наставе Сузане Јевтимијевић, учествовало 20. марта 2014. године на овом такмичењу.

58 59

*У позоришту „Бошко Буха“ су 25. марта 2014. године ученици VII разреда, као и бивши ученици школе, са наставницима Милошем Марчетићем, Златаном Гиргис, директорком Горданом Цалић и библиотекарком Јасмином Радовановић гледали представу Иза кулиса.

 

На општинском литерарном такмичењу поезије Сергеј Бојанић, ученик III2 је освојио друго место за песму ,,Мој град Београд”.

На општинском такмичењу у писању састава у организацији ,,Пријатеља деце општине Нови Београд” прво место је освојила Наталија Филиповић, ученица III1 за састав на тему ,,Пишем бајку”, а треће место је освојила Марина Брацановић, ученица III2 за састав на тему ,,Београд мој град

 

Шеста седница Наставничког већа одржана је 28. марта 2014. године, а посвећена је анализи успеха и владања ученика на трећем класификационом периоду, реализацији образовно-васпитног рада, мерама за унапређење образовно-васпитног рада. Такође је извршен избор три члана Школског одбора.

АПРИЛ                                                                                                                                                                   

Поводом Светског дана дечје књиге у среду 2. априла 2014. године библиотечка секција млађих разреда је посетила Дечје одељење и огранак „Фонтана“ библиотеке „Вук Караџић“ у Новом Београду.

60 61

Седма седница Наставничког већа је одржана 03. априла 2014. године на којој је поновљено изјашњавање за чланове Школског одбора.

* Трећа седница Савета родитеља одржана је 07. априла 2014. године, а на дневном реду је био избор три представника за чланове Школског одбора и избор најповољнијег понуђача за фотографисњање ученика.

*У школској библиотеци је издавачка кућа „Лагуна“ од 7. до 9. априла 2014. године имала продајну изложбу књига.

*Ученички парламент је одржао састанак  у уторак , 8. априла 2014. године. Разговарано је о односу наставник – ученик , а затим о прослави Дана школе.

Библиотечка секција старијих разреда је у среду, 9. априла 2014. године посетила Јеврејски историјски музеј. О животним циклусима и обичајима код Јевреја ученицима је говорила Војислава Радовановић, управник музеја.

62 63

Музеј је поклонио четири књиге нашој школској библиотеци, међу којима је и „Животни циклус – обичаји код Јевреја“ аутора Војиславе Радовановић и Милице Михаиловић.

64 65

Библиотечка секција старијих разреда је у Галерији „Атријум“ Библиотеке Града Београда погледала изложбу „Свет кроз сликовнице“.

66

*Дан школе обележен је пригодним програмом 16. априла 2014. године у фискултурној сали.

                                           Ускршње ликовне чаролије

Да ликовна секција и креативна радионица  трећег разреда успешно раде, доказ су учитељице Споменка Лукић и Славица Миљуш. Њихови чланови успешно учествују на многим  конкурсима и освајају прва места. На недавно одржаном ликовном конкурсу „Пријатеља деце општине Нови Београд“ под називом „Ускршње ликовне чаролије“, прво место у осликавању дрвених јаја и изради цртежа су освојиле ученице:  Ива Тоншић, Милица Шоргић, Милица Королија, Тамара Шипка. Једнако висок пласман заузели су и чланови креативне радионице четвртог разреда, коју води учитељица Сњежана Солдо –  Сара Тоншић, Нина Боце и Ивана Костић равноправно су стале уз своје млађе другарице. Не треба изоставити и Ему Џанковић, ученицу осмог разреда, која је освојила прво место у осликавању дрвених јаја, а чији је наставник Јасмина Лошић.

             Такмичење Читалачка значка 2014 одржано је у понедељак 28. априла 2014. године у школској библиотеци. Ове школске године 54 ученика је освојило Читалачку значку, а 16 ученика је награђено на општинском нивоу.

Награђени су: Прчетић Јована, Бојанић Андреј, Амити Ема, Михајловић Филип, Брацановић Марина, Тоншић Ива, Коњуховац Дијана, Боце Нина, Деспотовић Наталија, Комленовић Стефан, Алијевић Лаура, Бубања Анастасија, Кајганић Александра, Кошевић Ана, Рахмани Ванеса и Топић Леонтина.

67 68

МАЈ / ЈУН

*У уторак, 6. маја 2014. године одржан је састанак Ученичког парламента коме је присуствовала и Гордана Цалић, директорка школе. Разговарано је о критеријуму за избор ученика генерације и прослави мале матуре.

Осма седница Наставничког већа одржана је 07. маја 2014. године. На овој седници је разматрано валчадање ученика Маркуса Јовановића, договорено спровођење пробног завршног испита и одређен дан отворене школе за посете родитеља.

*У среду, 7. маја 2014. године  библиотечка секција старијих разреда је ишла у Дом културе „Студентски град“ где су ученици и наставници гледали позоришну представу Београдског драмског позоришта  Живот је пред тобом.

* Ученица III/2 Ива Тоншић је освојила треће место на литерарном конкурсу „Изданци“. Секцију води учитељица Снежана Стефановић.

Хор ученика Основне школе „Влада Обрадовић Камени“ је учествовао у хуманитарном  концерту „Деца Новог Београда – деци ОШ „Нови Београд“. Концерт су организовале основне школе Новог Београда и музичка школа „Амадеус“, а сав приход од продатих улазница намењен је Основној школи „Нови Београд“.

*Концерт ученика основних школа „Душко Радовић“, „Бранко Радичевић“, „20. октобар“, „Кнегиња Милица“, „Младост“, „Влада Обрадовић Камени“ и музичке школе „Амадеус“ одржан је у среду, 8. маја 2014. године са почетком у 12 часова у свечаној сали Основне школе „Бранко Радичевић“.

            Библиотечка секција млађих разреда је у уторак, 13. маја 2014. године посетила Факултет драмских уметности.

69 70

 

 

71

* У среду, 14. маја 2014. године библиотечка секција старијих разреда ишла је у Дом културе „Студентски град“ где су ученици и библиотекарка гледали позоришну представу Театра на Теразијама „Цимет и ванила“.

* У уторак, 20. маја 2014. године ученици седмог и осмог разреда су у позоришту „Бошко Буха“ гледали представу „Госпођа министарка“.

* Акција солидарности са поплављеним људима из Обреновца и других места је уприличена у школи 22. и 23. маја. Ученици и запослени су доносили средства за хигијену…

У уторак, 27. маја 2014. године је комисија коју су чинили наставник Зоран Нововић, директорка Гордана Цалић, учитељица Ивана Милић, спремачица Јелена Габић, ученице Сара Тоншић и Ема Џанковић изабрала  НАЈЛЕПШУ УЧИОНИЦУ. Учионица I1 и VII2 је проглашена најлепшом, док су учионице III1/V1 и IV2/VIII1 имале  најуређеније паное.                                              

На литерарном општинском такмичењу које организују „Пријатељи деце општине Нови Београд“ под називом ,,Мој крај приче” Ива Тоншић,ученица III2 и Исидора Марковић,ученица V2 су освојиле треће место у својим категоријама.

            Девета седница Наставничког већа  одржана је 06. јуна 2014. године  и на њој је утврђен успех и владање ученика осмог разреда и донете одлуке о похвалама, наградама и избору ученика генерације.                                                                  

             У понедељак, 9. јуна 2014. године ОШ „Влада Обрадовић Камени“ је посетио представник амбасаде Израела Itay Milner који је ученицима седмог разреда говорио о својој земљи, њеној култури, обичајима, спорту.

72

Свечаним програмом у холу ОШ „Влада Обрадовић Камени“ 10. јуна 2014. године обележен је завршетак пројекта Шалом.

Публику је пригодним говором поздравила директорка школе Гордана Цалић, а потом су хор старијих и ученици млађих разреда музиком и глумом приближили присутнима дух јеврејског народа. Скупу се обратио представник амбасаде Израела Itay Milner.

 

 

73 74

 

  1. јуна 2014. године ученици осмог разреда радили тест из српског језика на завршном испиту.
  2. јуна 2014. године ученици осмог разреда радили тест из математике на завршном испиту.
  3. јуна 2014. године ученици осмог разреда радили комбиновани тест на завршном испиту.

Десета седница Наставничког већа одржана је 24. јуна 2014. године. На дневном реду је било утврђивање успеха и владања ученика, анализа образовно-васпитног рада, полагање разредних испита и успех ученика осмог разреда на завршном испиту.

 

  1. јуна 2014. године одржана је седница Школског одбора на којој је усвојен Правилник о заштити и безбедности запослених на раду, усвојен Школски програм за период од 2014- 2018. године и формирана је Комисија за технолошке вишкове.

 

*За време летњег распуста ученици четвртог разреда су учествовали у Летњем кампу у Пионирском граду.  За њих су организоване спортске активности, еколошка радионица и друштвене игре, а последњег дана такмичења са ученицима осталих школа – учесницима кампа, наши ђаци су освојили друго место у „Играма без граница“.

 

Једанаеста седница Наставничког већа одржана је 30. јуна, а посвећена је разредним испитима и обавештењима за даљи рад.

 Дванаеста седница Наставничког већа одржана је 20. августа 2014. године.

 Тринаеста седница Наставничког већа одржана је 29. августа 2014. године. На дневном реду је био извештај са радзредног испита, распоред часова за школску 2014/15. годину, припреме за почетак школске године, Годишњи план рада школе за 2014/15. годину и Извештај о раду школе и раду директора школе за претходну школску годину.