Еколошка секција

23.01.2023

Еко јелке

Рециклажа је процес који се састоји од сакупљања, издвајања, прераде и израде нових производа из искоришћених ствари и материјала.
Значај рециклаже је од великог значаја за очување животне средине и томе посвећујемо велику пажњу на часовима Еколошке секције.
Искористили смо старе часописе да направимо новогодишње јелке и украсимо учионице и хол школе. Цртеже ученика смо искористили у исту сврху.

23.01.2023

Планине Србије

Од 2003. године 11. децембар се обележава као Међународни дан планина.

Значај планина и одрживог развоја њихове средине је од великог значаја за очување квалитетног живота становништва.
Планине нас снабдевају са 70% целокупне пијаће воде, оне су дом за 25% биљних и животињских врста, али и сваком 10. становнику планете.
Највећи део територије Србије чине управо планине. Неке од њих смо означили на великој мапи планина Србије и повезали знања стечена на часовима Природе и друштва.

26.12.2022

Слике од јесењег лишћа

Пусти видео запис

На Еколошкој секцији константно развијамо љубав према природи, а у корелацији са Ликовном културом, у новембру смо направили слике од јесењег лишћа.

28.10.2022

Светски дан јабука

Светски дан јабука, 21. октобра, обележили смо у петак на Еколошкој секцији. Ученици млађих разреда су цртали дрво јабуке, обојили га, а на плодове црвених јабука исписали слова азбуке. У корпу ће ђаци прваци „брати“ јабуке на којима се налази почетно слово сличице на корпи. Тако ће кроз игру лакше савладати почетно читање и писање.