Летопис

Летопис

школска 2016/17. година


СЕПТЕМБАР

1.септембар

Пано добродошлице у библиотеци и холу школе.

Свечана приредба за ученике првог разреда „Добро нам дошли ђаци прваци“. Програм су припремиле учитељице: Весна Андријевић, Марина Мандић и Драгана Томашевић. Наступиле су ритмичка, рецитаторска и драмска секција млађих разреда.

 1. септембар

Пано: Међународни дан писмености

Представник ГО НБГД посетио школу и гледао: плафон у библиотеци, учионице, фискултурну салу…

14.септембар

Састанак Актива библиотекара у библиотеци „Владан Десница“.

19.септембар

Радислав Јовић, песник поклонио две своје књиге „Наше мале представе“ школској библиотеци.

 1. септембар

Инфо сесија „Донације за основне школе“ у хотелу „Јумп Инн“: упознавање са потенцијалним донаторима, начином аплицирања код сваког понаособ и обука за директно аплицирање.

ОКТОБАР

 1. октобар

Пано у библиотеци: Дечја недеља 2016.

 1. октобар

Поводом Међународнoг дана старијих  лица и „Дечје недеље 2016“ организован је сусрет једне баке Милке и првог одељења првог разреда. Гостовање баке Милке и њене приче о детињству, учењу и играма, као и реаговање ученика, ослободили су толико позитивне енергије и добрих вибрација, тако да је ово дружење показало колико је важно неговање мостова међу генерацијама. Кроз квалитетну комуникацију између деце и старих деца уче да поштују животна искуства старијих;  не само да се подстиче међугенерацијска солидарност, размена знања и вештина, већ се кристалишу праве животне вредности.  Надамо се сваком следећем сусрету и жељно га ишчекујемо.

 1. октобар

Сава центар „21. ревија стваралаштва деце Новог Београда“ у организацији „Пријатеља деце Новог Београда“:  наступ БиНоД-а на малој сцени са представом „Закључана библиотека“ и хора старијих разреда у великој сали. У оквиру гала програма у великој сали певао је хор старијих разреда наше школе који је зналачки водио професор Љубомир Пјевовић.

 1. октобар

Приредбу за ученике млађег узраста поводом „Дечје недеље 2016“ припремили сви учитељи са својим ученицима. Ученици млађих разреда обележили су Дечију недељу.
Свако одељење од првог до четвртог разреда се представило глумом, песмом или рецитацијом. Својом приредбом у радосном расположењу улепшали су традиционалну Дечију недељу.

Пано у холу школе Дечја недеља украсили ученици другог разреда и учитељице Снежана Стефановић и Љиљана Тодоровић.

 1. октобар

Посета огледном добру Пољопривредног факултета Универзитета у Београду – „Радмиловац“. Уз помоћ „Путујуће учионице“ ученици млађег узраста су упознати са пројектом еколошке оазе „Мали Дунав“. Посетили су оближњи огледни воћњак и чули предавање о узгајању, врстама, заштити и преради јабука и другог воћа.

 

 1. октобар

Библиотекар упознао директора, секретара, рачунополагача и административног радника са „Донацијама за основне школе“.

 1. октобар

Библиотечка секција посетила Огранак библиотеке „Владан Десница“ у Сава центру где је уприличен књижевни сусрет са Рајком Лукачем. У новоотвореном пријатном амбијенту књижевник Рајко Лукач је читао своје песме и приче ученицима основних школа „Јован Дучић“, „Лаза Костић“ и „Влада Обрадовић Камени“.

 1. октобар

Тематски дан „У част краљици воћа – ЈАБУКА“

– На часу српског језика обрађен текст са темом „Јабука“. На часу математике рађени задаци у којима постоји реч „јабука“.

– У фискултурној сали организоване игре и такмичење у ком су учествовала сва одељења млађег узраста.

– Проглашење најбољих радова са конкурса ( до 21. октобра 2016. године рађени ликовни и литерарни радови и од три најбоља рада по одељењу комисија је изабрала по један рад по одељењу).

– Послужење за ученике након такмичења.

– Награђени ликовни и литерарни радови изложени на паноу у школском холу.

У оквиру тематског дана  „Дан јабука“  одржан је културно-забавни програм у коме су ученици млађих разреда  ликовним и литерарним радовима приказали ЈАБУКУ – КРАЉИЦУ ВОЋА.

У сали је забавног карактера одржано такмичење у:

цртању јабука везаних очију,

плесу у паровима са јабуком на челу,

„поједи џем од јабука везаних руку“,

штафетно преношење  јабука,

„поједи јабуку везаних руку“.

Након забавног дела, ученици су имали задовољство да се послуже колачима са јабукама које су направили учитељи.

 1. октобар

Библиотечка секција посетила 61. међународни београдски сајам књига. Ученици су пратили у сали „Јанко Веселиновић“  програм „Сто двадесет година са Хајдук Станком“, а у сали „Васко Попа“ су гледали представљање делатности Вукове задужбине уз пригодан програм  који су припремили ученици Средње фармацеутске школе. Десет ученика и библиотекар школе су обишли многе издаваче, разгледали и куповали књиге.

Међународни дан школских библиотекара је обележен украшавањем паноа у холу школе.
Ученици првог и другог разреда су били инспирисани нашом школском библиотеком.
Приспели ликовни радови су окачени на паноу, али и по полицама у библиотеци.

 1. октобар

„Књиге у руке“, украшен пано у библиотеци поводом Сајма књига и окачени цртежи ученика првог и другог разреда поводом Дана школских библиотекара.

 1. октобар

Украшен пано у холу школе поводом Међународног дана школских библиотекара.

НОВЕМБАР

У новембру 4. разред уредио пано на тему  “ДЕЧИЈА ПРАВА“. Учитељице : Злата Пешић и Весна Андријевић.

 1. новембар

Састанак координатора „Пријатеља деце Новог Београда“.

7.новембар

Библиотечка секција млађих разреда је у понедељак, 7. новембра 2016. године посетила библиотеку „Вук Караџић“ у Новом Београду. Огранак „Сава“ ове библиотеке је угостио наше ученике на најлепши могући начин. Љубазне библиотекарке Смиља и Бранка су говориле о библиотечком фонду, каталозима и УДК-а систему на деци пријемчив начин. Ученици су своје утиске забележили у Књизи утисака на општу радост свих.

Одржан 1.час – презентација посвећена Вуку Караџићу за ученике трећег разреда.

 1. новембар

Новинарско-драмска секција је ишла у позориште „Дадов“ на представу „Ово је најстрашнији дан у мом животу“ са библиотекарком Наташом Китаноски.

 1. новембар

Фестивал књижевности и илустрације за децу  Крокодокодил је организовао ликовно и литерарно такмичење за ученике трећег, четвртог, петог и шестог разреда основних школа Србије. На основу пет речи: џин, принцеза, вретено, бицикл и лаптоп ученици су писали и илустровали своју бајку.

Осим такмичења одржане су и ликовне и литерарне радионице за децу, а у вечерњим сатима и предавања за наставнике, родитеље, библиотекаре…

Библиотечка секција млађих разреда и представници новинарско-драмске секције старијих разреда су среду, 16.новембра 2016. године присуствовали свечаној додели награда и позоришној представи у Дечјем културном центру, а затим је уследило дружење са писцима.Раша Попов, Дејан Алексић и Јасминка Петровић ће свима  остати у лепом сећању.

Библиотечка секција ишла на Фестивал Крокодокодил у Дечји културни центар. Сусрети и разговори са писцима (Раша Попов, Дејан Алексић и Јасминка Петровић). Ишло 11 ученика и библиотекар Јасмина Радовановић.

 1. новембар

У нашој школи је гостовала Издавачка кућа „Propolis books”, чија је представница промовисала најновију књигу „Деда у бекству”. Ученици трећег и четвртог разреда помно су пратили казивање о књизи, али су и врло активно и заинтересовано учествовали у разговору о необичном деди и љубави између деце и њихових дека и бака.

Састанаку библиотекара основних школа Новог Београда присуствовала библиотекарка Наташа Стојиљковић.

Предати ликовни радови „У част Драгану Лукићу“ и послати литерарни радови (млађи узраст).

 1. новембар

Свечана додела награда и захвалница ученицима који су радили „Читалачку значку 2016“ обављена у сали I ГО Нови Београд. Награђене ученике водила библиотекарка Наташа Стојиљковић.

У уторак 22. новембра, у свечаној сали Градске општине Нови Београд, уручене су награде ученицима новобеоградских школа који су претходне школске године били најуспешнији у пројекту Читалачка значка. Ова манифестациија већ 50 година окупља бројне ученике који воле да читају и пишу о прочитаним књигама. Тиме се негује љубав према књизи и деца се уче критичком мишљењу и како да сама анализирају књижевна дела, тражећи у њима дубоке животне мудрости. Сваке године учествује све више ђака, а ове године се тај број попео на 2033. Награђено је 382 ученика књигом, а сви учесници су добили похвалнице.
Из наше школе награђени су: Дивовић Елена, Амити Ема, Давидовић Милица, Махмути Ерна, Убипариповић Наташа, Комленовић Стефан, Митровић Драгана, Боце Марија и Рахманај Сара.

 1. новембар

Састанак Тима за школско развојно планирање. Осим чланова ШРП тима (Весна Андријевић, Ивана Милић, Душанка Јевтић, Марија Штибл и Јасмина Радовановић) састанку присуствовали представници Ученичког парламента (Дијана Граишта и Дијана Коњуховац) и гости Милић Предраг и Петровић Ања из удружења ШКОГЛЕД, који су представили свој пројекат МЕМОГЛЕД.

 1. новембар

Семинар за све учитеље у нашој школи, као и учитеље из неких других школа: “ПАМЕТНЕ ФАСЦИКЛЕ – СЛАГАЛИЦЕ“. Наша  школа   је  26.новембра 2016. имала задовољство да буде домаћин и у нашим просторијама је одржан семинар у организацији  Друштва учитеља Београда.

Тема семинара је била „Паметне фасцикле – слагалице“ да ученик учи, вежба, зна.

Предавачи овог програма стручног усавршавања су Снежана Илић и Славица Младеновић Ивановић.

Поред учитеља наше школе, семинару су  присуствовали колега из Бечмена, Петровчића, Јакова, Сурчина и Земуна.

 1. новембар

Међубиблиотечка сарадња остварена са школском библиотеком ОШ „Душко Радовић“ одласком библиотекара на изложбу посвећену Душку Радовићу (гости: Душков брат Брана Радовић, Матија Бећковић, новинари и сарадници Радио Београда, Студија Б, РТС-а).

ДЕЦЕМБАР

1.децембар

Децембарски пано у холу школе  на тему “Нова година“ урадили су ученици  првог разреда у сарадњи са својим учитељицама: Зорицом Вигњевић, Марином  Мандић и Иваном Милић.

1.децембар

Састанак са Пријатељима деце Новог Београда и договор за прославу Светског дана људских права.

 1. децембар

Учлањење ученика првог разреда у библиотеку: 2. час – I1 и 3. час – I2.

 1. децембар

Обављена је свечана додела награда – књига и диплома у Општини Нови Београд. Литерарна секција млађих разреда коју води учитељица Снежана Стефановић  је учествовала на општинском такмичењу “ЂАЧКИ  ПЕСНИЧКИ  СУСРЕТИ“, а ученица IV2 Маријана Милосављевић је освојила друго место песмом “Годишња доба“; литерарна секција је учествовала и на општинском такмичењу “У ЧАСТ ДРАГАНУ ЛУКИЋУ – ЛУКИЋЕВ ЛИСТ“ на коме је  Анђела Андреа Дибран, ученица IV2  освојила треће место песмом “Београд“, док је на ликовном конкурсу “У ЧАСТ ДРАГАНУ ЛУКИЋУ – ЛУКИЋЕВ ЛИСТ“, за свој рад “Свакога дана“ треће место освојила Анђела Карапанџић, ученица III2. Ученицу је спремала учитељица Сњежана Солдо. Учествовали и ученици старијих разреда. Организатор ових општинских такмичења су Пријатељи деце општине Нови Београд.

 1. децембар

У нашој школи гостовала је Оливера Јелкић, књижевница за децу и одрасле. Ученици трећег и четвртог разреда слушали су у холу школе како она рецитује своје песме, али и како их пева уз гитару. Песникиња им је причала и о дечјој држави Декаленд, коју је осмислила за сву децу света и у којој се бави хуманитарним радом. Поводом Дана људских права (10. децембра) Оливера Јелкић је, заједно са Сузаном Поњавић и Пријатељима деце општине Нови Београд, поклонила школској библиотеци дрвену кућицу пуну књига за децу. Наши ђаци су се том приликом захвалили гошћама рецитујући песме из „Буквара дечјих права” Љубивоја Ршумовића.

Књижевни сусрет – Оливера Јелкић и Пријатељи деце Новог Београда са ученицима четвртог разреда.

Интервју са Стефаном Броћиловићем водиле Дијана Граишта и Дијана Коњуховац.

 1. децембар

Књижевни сусрет – песникиња Бранка Влајић Ћакић је ученицима млађег узраста промовисала своју књигу песама „Таламбас сам – таламбасам“.

Песникиња је читала и рецитовала песме из своје књиге песама „ Таламбас сам – таламбасам“. Песникиња разговарала са ученицима, наводећи их на размишљање приликом давања одговора. Подстицала их да се и сами опробају у писању стихова и песама. Посета је едукативног карактера и у тесној вези са наставним садржајима предмета српског језика.

 1. децембар

Новинарско-драмска секција је ишла у позориште „Дадов“ на  представу „Насиље“ са библиотекарком Јасмином Радовановић.

 1. децембар

У нашој школи је  Стручно веће библиотекара основних школа Новог Београда одржало састанак на коме су библиотекарке разговарале о важним питањима везаним за рад са ученицима у библиотеци, о набавци књига, стручном усавршавању и заједничким активностима.

 1. децембар

У петак, 23. децембра, одржана је продајна изложба дечјих радова.
Маске, честитке, украси за јелку, кутије рађене салвет техником и подметаче за чаше само су део онога што су чланови Креативне секције млађих разреда и Ликовне секције старијих разреда припремили за, већ традиционални, новогодишњи базар.

 1. децембар

Чланови библиотечке секције млађих разреда и новинарско-драмске секције старијих разреда су на позив Вукове задужбине посетили ову знамениту институцију. Ученици су присуствовали промоцији књиге Весне Алексић „Лудвиг ван Моцарт“.

 1. децембар

Реализована посета Пионирском граду, где су ученици од првог до четвртог разреда гледали позоришну представу  “Новогодишња заврзлама“ и били на журци у дискотеци.

ЈАНУАР

 1. јануар

Одржано школско такмичење рецитатора. Одлучено је да школу на општинском такмичењу представљају Аљит Селма и Марковић Исидора.

 1. јануар

Обе библиотекарке присуствовале семинару „Основе савременог библиотекарства за школске библиотекаре“ у Библиотеци града Београда.

 1. јануар

За изглед главног школског паноа „Свети Сава – школска слава“ заслужни су ученици другог разреда и учитељице Љиљана Тодоровић и Снежана Стефановић, док су мапу путовања Светог Саве радиле ученице осмог разреда: Милена и Николина Балабан и Ива Ђорђевић.

 1. јануар

У петак, 27. јануара прослављена је школска слава у нашој школи, као и у свим школама широм Србије. Ученици наше школе удружили су своје идеје и снаге и, уз помоћ својих учитеља, наставника и библиотекарки направили су светосавску приредбу под називом Трагови Светог Саве. Бројној публици приказали су припремање славе у српској сеоској породици и прослављање у школи крајем 19. века. Учествовали су ученици свих разреда разних секција: рецитаторске млађих разреда, драмске, фолклорне секције и хора.

 1. јануар

Семинар за учитеље „Зимски сусрети“ у ОШ „Михајло Пупин“.

ФЕБРУАР

 1. фебруар

Обележавање Међународног дана матерњег језика: књижевни сусрет у ОШ „Бранко Радичевић“ за ученике трећег, четвртог и петог разреда. Песник Бранко Стевановић и Љиља Симић из „Вукове задужбине“ говорили о значају неговања матерњег језика.

 1. фебруар

Књижевни сусрет у току првог часа. Љиља Симић, представник „Вукове задужбине“ и Божидар Пешев, песник, писац, инжињер, наставник, библиотекар и светски путник су на путовање кроз историју српског језика повели ученике старијих разреда и чланове новинарско-драмске секције. Причом о неговању матерњег  језика и писма, говорењем стихова и разговором о путовањима и животним искуствима учинили су један обичан школски час посебним и незаборавним.

 1. фебруар

Библиотечка секција је посетила библиотеку Дома културе „Студентски град“. Ученике је упознала са фондом, смештајем књига, картотеком, каталозима и читаоницама  ове велике и репрезентативне библиотеке Владана Нешовић, млада и вредна библиотекарка. Чланови секције су пажљиво гледали укоричене часописе који се брижљиво чувају у магацинском простору, а најинтересантније су им биле покретне полице за смештај публикација и мали лифт за књиге. Оно што са поносом можемо рећи је да су наши ученици показали одлично сналажење у претраживању алфабетског каталога и оставили диван утисак.

 1. фебруар

Општинско такмичење рецитатора.

МАРТ

3.март

Послати ликовни радови на конкурс „Читам, па шта“ Библиотеке града Београда (Андреј Бојанић, Лана Бојанић и Сара Сепер).

 1. март

Општинско такмичење из биологије: Амити Ема – II место, Мехмети Дамир – III место, Цукић Леонтина – III место, Филиповић Наталијa – II место, Мехмети Силма – III место, Мехмети Ренато – II место.

9.март

Међународно такмичење „ Мислиша“ у организацији математичког друштва „Архимедес“ организовано је 9.марта 2017.године када је у нашој школи био прави математички празник. На овом такмичењу је учествовало 13 ученика четвртог разреда који су ишли на математичку секцију и са којима је свакодневно радила учитељица Љиљана Тодоровић. Од њих тринаесторо најбољи резултат постигла је Сара Сепер. Сви ученици су добили сертификате за учествовање и пригодне поклоне (свеске, налепнице, као и чланске карте са којима су постали чланови друштва младих математичара ).

Састанак са Пеђом Милић (договор за Мемоглед).

 1. . март

Други круг математичког такмичења „Пангеа“  је организован на општинском нивоу у приватној Основној школи „Бејза“ на Бановом Брду. Свих шест ученика је добило похвалe за учествовање. Од њих шесторо најбољи резултат је постигла Ирена Митровић. Одлична организација и топла добродошлица, као и пригодно послужење и поклони су учинили да наши ученици понесу једно ново искуство и лепе утиске.

15.март

Двадесетак чланова библиотечке и новинарско-драмске секције су посетили Народну скупштину Републике Србије, установу од великог културно-историјског значаја. Скупштински водич провео их је кроз две сале у којима се одржавају седнице Скупштине, а имали су прилике и да виде како народни посланици гласају. Посетили су још две сале за пријем државника других земаља и новинара, као и скупштинску библиотеку, која има 60000 књижних јединица. Ђацима су се веома допала и бројна уметничка дела која су део скупштинског инвентара. Били су врло радознали, па су сазнали и необичне податке о важним личностима, као на пример, да је Бранислав Нушић својевремено био библиотекар у скупштинској библиотеци.

16.март

Поклон 41 књига „Мали глумци“ и 10 књига „Живот и речи Светог Саве“ од Фетије Петровић.

 1. март

Послати литерарни радови Арнеле Зулфикари и Исидоре Марковић на 15. књижевни конкурс Регионалног центра за таленте (Панчево) и однети ликовни радови на конкурс Библиотеке града Београда „Гласам за књигу“ (Лана Бојанић, Андреј Бојанић, Сара Сепер, Селма Хисени, Лара Сепер, Ванеса Хасани, Ана Ћирковић, Елена Дивовић и Дина Ходић).

20-21. марта

Одржан семинар „Индивидуални и групни рад у школској библиотеци“ (компетенција К3, Приоритетна област 1) на Филолошком факултету . Присуствовале су обе библиотекарке.

25-26. март

Одржан семинар „Дечје ликовно стваралаштво и сценска уметност“ (компетенција К2, Приоритетна област П1) у ОШ „Милан Ракић“. Присуствовале су обе библиотекарке. Семинар организовали „Пријатељи деце општине Нови Београд“.

27.март

Библиотечка секција је посетила школску библиотеку ОШ „Милан Ракић“. Чланови секције су од библиотекарке Мирјане Брајовић чули много података о раду ове библиотеке, погледали су сликовнице и књиге, а највише су им се допали ученички дневници за „Читалачку значку“. Овом приликом је договорена и узвратна посета нашој школској библиотеци.

28.март

Новинарско-драмска секција је посетила Природњачки музеј на Калемегдану и том приликом обишли су изложбу „Пут кафе”. Ауторка изложбе је, кроз занимљиву причу, ђаке провела кроз време и простор везане за настанак кафе, објашњавајући им историју ритуалног пијења кафе, које је симболизовало дружење и окупљање. Показала им је праву биљку и разне врсте зрневља кафе, као и шољице из многих крајева света. Међу њима биле су и шољице (музејски примерци) из којих су пиле кафу краљице Наталија и Драга Обреновић. Ђаци су имали прилику да виде препарирану цибетку, мачколику животињу из тропских предела, која „учествује” у процесу прављења најквалитетније кафе на свету.
На крају је ђацима ауторка објаснила штетност кофеина, као састојка кафе, по дечје здравље и показала им која енергетска и газирана пића садрже ову супстанцу, како би они схватили да не треба да их пију бар до пунолетства.

29.март

Састанку Стручног већа библиотекара основних школа Новог Београда одржаном у ОШ „Краљ Александар I“ присуствовале обе библиотекарке.

30.март

„Крофне, љубав и још понешто” наслов је представе коју су гледали чланови Новинарско-драмске секције у позоришту „Дадов” 30. марта 2017. Глумци-аматери веома су се допали ђацима, а сама представа је оставила јак утисак на њих, јер говори о болу њихових вршњака болесних од рака да нормално живе и воле, као и остали, а то је, у њиховом случају, веома напорно.

31.март

Пано у холу школе украшен литерарним радовима ученика под називом „Поезију

ће сви писати“.

Новинарско-драмска секција ишла са библиотекарком Наташом Стојиљковић у Музеј историје Југославије на „Вашар идеја“.

АПРИЛ

3.април

Ученици четвртог разреда наше школе имали су част да певају са великим хором Клуба пензионера Старог града на отварању шаховског турнира у хотелу Славија. Заједно су извели химну Боже правде. Остварена је већ традиционална сарадња младих и старих коју сваке године имамо. Сви су уживали у наступу, дружењу и лепом програму. Хор је извео и песму Београде као и део опере Набуко, а деца су имала прилику да чују ове композиције.

Противпожарна, тестирање запослених.

Пано у холу школе „Чик погоди ко сам“ украшен фотографијама наставника и књига које су им биле омиљене у детињству.

7.април

Пробни пријемни испит из математике.

 1. април

Пробни пријемни испит из српског и комбиновани.

10.април

Књижевни сусрет у холу школе. Владан Зец представио своју збирку приповедака „Приче из Зоограда“ ученицима од првог до четвртог разреда. За ученике млађег узраста то није био само један обичан школски час, већ извор смеха, музике, глуме, изненађења. Право освежење за све присутне.

12.април

На општинском такмичењу драмских секција „Позоришне игре деце и младих“ које су организовали Пријатељи деце Новог Београда у великој сали Дома културе „Студентски град“ учествовала је и наша новинарско-драмска секција „Владини каменчићи“ са представом „Све боје мог детињства“ и освојила  по оцени жирија друго место.

Двадесет ученика из глумачке трупе „Владини каменчићи” приказало је публици представу коју су сами
осмислили са библиотекарком Наташом Стојиљковић у оквиру креативног драмског процеса, у којем су ученици
сами изабрали тему представе – тешкоће одрастања оних који су другачији у односу на већину својих
вршњака. Својим наступом понудили и нека оригинална решења за проблеме који су приказани.

21.април

Библиотекарка Јасмина Радовановић присуствовала трибини „Мала Лагуна за родитеље и васпитаче“ (трибину водили: Наташа Лабовић, Роберт Такарич и Зоран Пеневски) која је одржана у књижари Делфи.

22.април

Одржано градско такмичење из биологије: Мехмети Ренато освојио III место.

Одржано општинско такмичење „Шта знаш о Црвеном крсту“ у ОШ „Марко Орешковић“. Учествовали су ученици четвртог разреда: Ирена Митровић, Јована Прчетић, Лана Бојанић, Тијана Доброта ( ушла у ужи круг седам најбољих екипа) и Карађорђе Јелесић.

На конкурс Црвеног крста на тему „Крв живот значи“ послати ликовни и литерарни радови ученика млађих разреда. На ликовном конкурсу учествовали: Митровић Ирена, Прчетић Јована, Доброта Тијана, Милосављевић Маријана, Садрија Един и Сепер Сара, а на литерарном: Јашар Јасмин, Митровић Ирена, Прчетић Јована, Филиповић Милош, Хаљити Индира и Бојанић Лана.

 1. април

Скупштина Друштва школских библиотекара Србије одржана у ОШ „Бранко Радичевић“. Присуствовале обе библиотекарке.

Ликовна секција (Вигњевић Зорица) и креативна радионица (Солдо Сњежана) оствариле успех на конкурсу. Елена Дивовић освојила друго место на „Ускршњим ликовним чаролијама“, а Зеjак Теодора и Авдија Адријан треће место на „Ускршњим чаролијама“ које организују Пријатељи деце Новог Београда. На конкурсу учествовали и ученици старијег узраста.

 1. април

Дан школе обележен пригодним програмом у ком су учествовале секције: рецитаторска, новинарско-драмска, ритмичка и хор. Поводом Дана школе украшени су панои у холу. У опремању учествовали сви учитељи и наставница Јасмина Лошић.

У априлу литерарна секција учествовала на Међународном фестивалу поезије деце песника „Изданци“ у ОШ „Јован Стерија Поповић“ и остварила успех. Ученике спремала учитељица Стефановић Снежана. Бојанић Андреј 4/2 освојио прво место са песмом „Звезда“, Гаши Нафије 2/2 је похваљена , а написала је песму „Јабука“.

Послати радови на конкурс „Дани ћирилице – Баваниште“ (Лана Бојанић, калиграфија – пословица) и ликовни радови ученика старијих разреда.

31.април

У априлу се већ традиционално одржава Тржница идеја, која окупља све културне установе, удружења и појединце који раде, између осталог, и са децом, односно на промовисању културе у образовању. Ове године су изложбе и радионице у оквиру Тржнице идеја одржане 31. априла у Музеју Историје Југославије. Девет девојчица новинарско-драмске секције посетило је овај музеј и активно је учествовало у радионици Основне школе „Стеван Сремац”, чији су се осмаци представили са својом наставницом енглеског путем форум театра у представи с темом вербалног насиља међу ђацима у школи.

МАЈ

9.мај

У ОШ „Ратко Митровић“ Пријатеља деце Новог Београда су реализовали општинско такмичење литерарних секција у писању прозе. Учествовали су ученици: Аљит Селма, Ирена Митровић, Бојанић Лана, Доброта Тијана и Милосављевић Маријана.

10.мај

И ове године, као и претходне 52 године, одржана је манифестација „Читалачка значка”. У њој увек учествује велики број ђака из многих школа широм Београда. Циљ ове манифестације јесте мотивисање ученика за читање и проучавање књижевног дела, оспособљавање ученика за самосталну анализу дела, повезивање књижевности и личног искуства.
У нашој школи је учествовало 44 ученика од првог до седмог разреда. Они су од октобра прошле године до 10. маја 2017. године вредно читали одређене књиге за сваки разред и писали свој читалачки дневник. У томе су им свесрдно помагале библиотекарке Јасмина и Наташа, које су за млађе ученике држале у библиотеци читалачке часове.
Дана 10. маја одржан је завршни час, који је водила библиотекарка Александра из библиотеке „Владан Десница”. Она је са ученицима разговарала о њиховим утисцима о прочитаним књигама, подстицала их је да сами анализирају оно што су прочитали и да проналазе поруке које свако добро књижевно дело крије у себи.

Похваљено је свих 12 првака који су учествовали у овој манифестацији, јер су се одлично припремили и говорили на часу и они ће бити посебно награђени.
Тринаест ученика се веома истакло и освојило награду „Читалачка значка”, и то су: Ивона Грозданић 2/1, Ђуровић Тамара 2/1, Аљит Селма 3/1, Елена Дивовић 3/2, Ванеса Хасани 3/2, Дина Ходић 3/2, Ирена Митровић 4/1, Јована Прчетић 4/1, Маријана Милосављевић 4/2, Ема Амити 5/1, Бењамин Татари 5/1, Арнела Зулфикари 6/1 и Дијана Коњуховац 7/1.

10.мај

Послати литерарни и ликовни радови на конкурс Доситејеве задужбине „Радионица баснописаца“. На ликовном конкурсу су учествовали: Ванеса Хасани, Јована Виторовић, Јована Прчетић, Барија Фејзула и Индира Халити, а на литерарном конкурсу: Јована Виторовић, Александар Кошевић, Јована Прчетић, Исмаил Хасани и Индира Хаљити.

11.мај

Општинско такмичење ликовних секција одржано у ОШ „Ратко Митровић“. Учествовали су: Тамара Ђуровић, Анабела Саити, Елена Дивовић, Сара Сепер и Душица Ширца, која је освојила прво место.

На општинском такмичењу литерарних секција друго место освојила Лана Бојанић, ученица 4/2  за прозни рад Београд, мој град, а треће место освојила Тијана Доброта, ученица 4/2 пишући састав на тему „Кад одрастем, бићу…“

 1. маја

Чланови ликовне секције: Тамара Ђуровић (II-1), Анабела Саити (III-1), Елена Дивовић (III-2), Душица Ширца (IV-2) и Сара Сепер (IV-2), учествовали су на такмичењу ликовних секција млађих разреда у организацији „Пријатеља деце општине Нови Београд” које је одржано     у ОШ „Ратко Митровић“ на Новом Београду. Ученица Душица Ширца (IV-2) освојила је 1. место на овом такмичењу на тему : Портрет.

13.мај

Екскурзија  ученика старијих разреда  на дестинацији: Београд- Сремска Митровица- Фрушка Гора- Петроварадин- Сремски Карловци- Београд.

Одржана трећа по реду научно-стручна конференција са међународним учешћем „Учествуј! Стваралачка партиципација у уметности и образовању“ којој су присуствовале обе библиотекарке.

14.мај

Одржана трећа по реду научно-стручна конференција са међународним учешћем „Учествуј! Стваралачка партиципација у уметности и образовању“ којој су присуствовале обе библиотекарке.

15.мај

Полицијска управа града Београда је у оквиру акције „Дрога је нула, живот је један“ у нашој школи организовала предавање ученицима четвртих разреда. Предавање је одржао полицијски службеник одељења за сузбијање наркоманије, одсека за превенцију наркоманије, инспектор Зоран Пејић.

17.мај

Ученице трећег разреда су присуствовале Београдском фестивалу  арт јоге „Симилирис“ у Србији који је одржан у  среду, 17. маја 2017. године у центаралном холу ТЦ  „Делта сити“ у Новом Београду. Наступило је преко 140 учесника свих старосних узраста, а пажњу наших ученица су привукли вршњаци.

 

19.мај

Послате песме на литерарни конкурс Дечјег културног центра „Златни лептир“ на тему „Природа је мој свет“. Радове ученика (Гаши Нафије, Бојанић Андреја, Бојанић Лане и Милосављевић Маријане) послала учитељица Снежана Стефановић која води литерарну секцију млађих разреда. Бојанић Андреј освојио III место у категорији ученика трећег и четвртог разреда.

24.мај

У среду нашу школу посетили су чланови Шкогледа ‒ организације ентузијаста и стручњака који су носиоци пројекта „Градимо школу, јер школа гради нас”. Они су носиоци идеје о новој школи и заједништву у београдском насељу Ледине, а чврсто верују да је она остварива ако се сви удружимо и уложимо своју креативност и труд. Лединама је преко потребна нова школа, с чиме су се сложили сви присутни на састанку у библиотеци школе: пет чланова Шкогледа, девет ученица шестог и седмог разреда, директорка Гордана, учитељица Весна Андријевић и библиотекарке Јасмина и Наташа
Ово је била прва радионица на којој се школски тим упознао са члановима Шкогледа и заједно смо почели да планирамо акције. Окупљени у библиотеци најпре су се представили кратким причама на балонима, а затим су одговорили на питање шта за њих значи школа. Заједно смо маштали о новој школи и планирали прве здружене кораке на путу ка њој.

25.мај

Чланови библиотечке секције и ученици другог и трећег разреда су посетили издавачку кућу ProPolisBooks где им је Тања говорила о значају читања и представила неке од књига ове издавачке куће. У четвртак 25. маја били смо гости у Издавачкој кући Прополис Боокс, где нас је дочекала домаћица Тања, коју су ђаци већ упознали на промоцији књига у нашој школи. Она их је увела у светове различитих књига са полица ове књижаре, заинтересовала их да их прочитају и препоруче својим другарима. На дружењу је учествовало деветоро другака и трећака из наше школе, као и ђаци ОШ „Стефан Немања“ са Сењака. Деца су пажљиво слушала о Баки гангстеру, Свили, неваљалој вили и осталим јунацима и активно су учествовала у разговору.

26.мај

Састанак Тима за библиотеку.

29.мај

Додели награда међународног литерарног конкурса „Златни лептир“ 29. маја 2017. године у Дечјем културном центру су присуствовали многи ученици, родитељи и наставници. Међу лауреатима су били  Андреј Бојанић, ученик IV2, који је прочитао своју песму „Јесен“ (III место у категорији ученика трећег и четвртог разреда) и учитељица Снежана Стефановић, која у оквиру литерарне секције млађих разреда подстиче и негује младе талентоване песнике.  Награђеним ученицима је награде и дипломе уручио песник Слободан Станишић, а свечани програм је увеличала и глумица Радмила Ђуричин говорећи стихове и текст монодраме посвећене Десанки Максимовић.

30.мај

Састанак Тима за школско развојно планирање са Пеђом Милић поводом пројектног планирања и организовања Летње школе.

31.мај

У Дому омладине је  организовано предавање за ученике и наставнике основних школа општине Нови Београд од стране припадника МУП-а (Одељење за борбу против високотехнолошког криминала) и Центра за превенцију девијантног понашања код младих „Target“  у циљу безбедног коришћења интернета (друштвених мрежа: Facebook, Instagram, Skype, Ask.fm, Omegle.com…) и  благовременог препознавања насиља  (online предатори,тј педофили, секте, дечја порнографија, trafficking-трговина децом)и да на њега одговарајуће реагују, сарадња са ученицима током планирања и реализације превентивних активности;

У среду 31. маја пружила се ретка прилика да 16 ученика млађих и старијих разреда посети једну од наших највећих и најзначајнијих установа културе и науке – САНУ. Домаћица САНУ показала нам је најзначајније просторије Академије, причајући ђацима историјат ове установе и њен значај. Ђаци су видели велику свечану салу у којој се промовишу академици и одржавају друге различите свечаности, у којој су одгледали краћи филм о Бранку Ћопићу.

Затим су обишли легате наших чувених академика: Милутина Миланковића, Бранка Ћопића, Марка Ристића и Олге Јеврић. У њима су могли да виде њихове личне ствари, које су они некада они користили (столице, столове, фотеље, књиге и др.), а које су завештали Академији. Након тога су посетили изложбу ископина у великој галерији САНУ.

ЈУНИ

1.јуни

Свечана додела награда Међународног фестивала поезије деце песника „Изданци“ одржана је у четвртак, 1. јуна 2017. године у ОШ „Јован Стерија Поповић“. У разиграном програму ученика школе-домаћина и надахнутом обраћању председника жирија Благоја Рогача уживали су сви присутни: ученици, родитељи, наставници и библиотекари. Боје наше школе бранили су и заслужују све честитке: Бојанић Андреј, ученик IV/2 који је освојио прво место песмом „Звезда“, Гаши Нафије, ученица II/2 која је похваљена за песму „Јабука“ и учитељица Снежана Стефановић.

2.јуни

Завршница манифестација „Читам, па шта“ је обављена у Одељењу уметности Библиотеке града Београда. Уручењу награда награђеним ученицима и захвалница свима који су учествовали у овој акцији промоције читања и писања присуствовали су библиотекари јавних и школских библиотека, наставници, учитељи, родитељи и – Јасминка Петровић, омиљена књижевница.

3.јуни

Ученици четвртог разреда наше школе  узели су учешће у Другој смотри „ЧАРОЛИЈА РЕЦИКЛАЖЕ“ која је одржана у ОШ“ Дринка Павловић“. Поред излаганих радова имали смо и једну од најпосећенијих радионица у којој су деца из других школа заједно са нама правила шешириће.

7.јуни

Jеднодневни (целодневни) излет за ученике од првог до четвртог разреда је посета Сремској Митровици и налазишту „Сирмијум“, обилазак сеоског домаћинства породице Чикић као и посета Засавици. На излет је пошло 88 ученика и 8 наставника.

ШКОГРАД, радионица и план за Летњу школу.

 1. јуни

Послати литерарни радови на тему: „Шта је то Филхармонија?“: Селме Аљит, Елене Дивовић, Анђеле Карапанџић, Ризани Едина, Ане Ћирковић, Ванесе Хасани, Дине Ходић и Илијаса Ходић.

Четвртаци су приредили изненађење за своје другаре – ученике млађих разреда. Позвали су их све у хол школе, где су одиграли луткарску представу. На тај начин су желели да се опросте од својих учитељица и свих осталих другара млађег узраста. Лутке за представу, као и сценографију, осмислили су сами и вешто их направили са својим учитељицама. Публика је будно пратила оживеле басне и приче, а глумци су живописним гласовима верно дочарали своје јунаке.

14.-16.јуни

Завршни испит за ученике осмог разреда.

 1. јуни

Семинар за учитеље – Сабор учитеља у Београду.

 1. јуни

Семинар за учитеље – Сабор учитеља у Београду.

 1. јуни

На конкурсу  Радост Европе  учествовали: Ахмети СелмаV2, Сефедини Азира V2,

Тоншић СараVI2 (Допуна, списак код Нате).

 1. – 27. јуни

Летња школа ШКОГЛЕДА – ШКОЛАБОРАТОРИЈА 001.

С поносом вам представљамо прву летњу школу на Лединама, под називом Школабораторија – ШК 001.

Школа је отворена у девет часова у дубокој хладовини школских бреза, а првог дана учествовало је петнаестак ђака различитог узраста. Након јутарњег представљања и упознавања, ђаци су се поделили у групе и свака је имала задатак да сачини и напише на платну правила понашања у летњој школи и да то представи осталима. Затим су групе добиле задатак да обојие дрвене палете у складу са мишљењем групе о томе шта је школа и како би идеална школа требало да изгледа. Сви су били веома креативни и толерантни и добро су се забавили.

 1. јуни

Свечано отварање ШКОЛАБОРАТОРИЈЕ 001.

 1. јуни

Гост-аниматор Хана Гадомски.

 1. јуни

Одлазак у Коларчеву задужбину поводом Светског дана музике на концерт Elemental culture collective (квинтет удараљки САД).

 1. јун

Одржана је подела сведочанства ученицима осмих разреда и проглашен је ученик генерације Стефан Броћиловић

 1. јуни до 4. јули

Ревизија библиотечког фонда.

 1. – 27. јуни

ШКОЛАБОРАТОРИЈА 001

 1. јуни

Концерт БЕОГРАДСКЕ ФИЛХАРМОНИЈЕ на Ушћу. Ишло 11 ученика са сарадницима ШКОЛАБОРАТОРИЈЕ 001 и библиотекарка Јасмина Радовановић.

 1. јуни

Седница Наставничког већа

Крај летње школе Школабораторија 001. Седам дана смо живели заједно на Лединама и кроз игру и тимски рад учили једни од других и једни о другима. Ова наша прва заједничка експедиција не би била могућа без помоћи и подршке људи око нас. Зато хвала особљу школе на партнерству, хвала Гете Институту што је стао уз нас у овим пионирским корацима, хвала комшијама и комшиницама на гостопримству у хладу по врелим данима и скоку у помоћ када нам је било најпотребније, хвала гошћама што су својом креативношћу ушарениле наше активности. А на крају, и пре свега, хвала нашим школаборанткињама и школаборантима на отвореном срцу, посвећености и другарском поштовању. Другари, због вас наша група постоји и наставићемо да радимо са вама. Прва Школабораторија је завршена али, у ствари, сада све почиње. Сада сви као један тим идемо даље путем ка новој школи. Градимо школу јер школа гради нас!

ЈУЛИ

 1. јули

Завршена Ревизија библиотечке грађе

10.јули

Најбољи ученици наше школе, носиоци Вукове дипломе, спортиста генерације и ђак генерације, награђени су пригодним поклонима које је Општина Нови Београд обезбедила за њих.

Стефан Броћиловић, Ана Здравковић, Стефан Комленовић и Ренато Мехмети, са својим одељењским старешинама и директорком школе.

АВГУСТ

 1. август

Седница Наставничког већа

 1. август

У Пароброду одржан састанак поводом обележавања четрдесетогодишњице Шкозоришта у сарадњи са Шкогледом, БАЗААРТОМ и нашом школом. У разговору о предстојећим активностима учествовали: Љубица Ристић Бељански, Сунчица Милосављевић, Ања Петровић, Предраг Милић, Сања Милић и обе библиотекарке.

 1. август

Постер-пано добродошлице у библиотеци „Волим да читам“.

 1. август

Седница Наставничког већа.

Тим за социјално укључивање и смањење сиромаштва Владе Републике Србије у сарадњи са Центром за интерактивну педагогију организовао је „Живу библиотеку“ у школи за наставнике и ученике. „Жива библиотека“ представља иновативан метод за борбу против предрасуда и стереотипа, за промовисање људских права и равноправности. У „Живој библиотеци“ књиге су припадници различитих осетљивих група који читаоцима преносе своја животна искуства и пружа читаоцима прилику да у току и након „читања“ разговарају са својим „књигама“. Циљ ове активности је да деца буду оснажена да пријаве сваки облик дискриминације, а наставници да развију свест о искуствима ромске деце.

 

 

 

 

 

Летопис

ЛЕТОПИС 2015/16

СЕПТЕМБАР

1.септембар

У холу школе уређен  пано – тематске изложбе “Добро дошли прваци“. Заслужне учитељице првог разреда Сузана Јевтимијевић и Снежана Стефановић.

 1. септембар

Пано поводом Међународног дана писмености у библиотеци.

 1. септембар

Бесплатно учлањење 41 ученика првог разреда и 14 чланова колектива у огранак „Бежанија“

 1. септембар

Гостовање у радио-емисији „Сновреме“ коју води Хана Гадомски. Разговарано о школским библиотекама.

30. септембар

БиНоД: донеле радове Ема, Милица, Дијана Коњуховац и Дијана Граишта (пано)

ОКТОБАР

 1. октобар

„Трка за срећније детињство”, Ушће

 1. Тахири Раман 4/1 – 1. место
 2. Садријев Денис 8/2 – 2. место
 3. Марко Костић 6/1 – 2. место
 1. октобар

Двадесета ревија стваралаштва деце Новог Београда у организацији „Пријатеља деце Новог Београда“.

SC revija s SC revija s1

Гала приредба у великој сали Сава центра (учешће ритмичке секције млађих разреда) и креативне радионице у атријуму – изложба дечјих радова. Заслужне: В. Андријевић, С. Солдо,  З. Вигњевић, Ј. Лошић. У овој школској години (2015/16)  чланови ритмичке секције са учитељицом Весном Андријевић  учествовали су  6. октобра 2015. на „ Смотри дечијег стваралаштва“ у Сава Центру и на овај начин обележили Дечју недељу.

DSC06921 DSC07183

 1. октобар

Приредба поводом Дечије недеље је посвећена првацима наше школе. Програм су припремили чланови рецитаторске секције млађих разреда коју води Драгана Томашевић и драмске секције млађих разреда коју води Марина Новчић.

 1. октобар

Поводом „Дечје недеље 2015“ уређен пано у холу школе: окачени радови БиНоД радионице.

Тематска изложба ликовних радова у холу школе „Јесен“. Заслужне Сњежа Солдо и Драгана Томашевић.

Plodovi

Изложба радова „Јесењи плодови“ ученика креативне радионице у холу школе (стаклена витрина). Заслужна Сњежана Солдо.

 1. октобар

Наступ у Клубу пензионера поводом „Дечје недеље 2015“. Програм су припремили чланови рецитаторске секције млађих разреда коју води Драгана Томашевић.

 1. октобар

Гостовање БиНоД у вртићу „Балончић“. Библиотекарка читала „Приче о Јасни и Јоци“ Драгана Лукића, а Милица Давидовић, Ренато Мехмети и Дијана Коњуховац глумили са полазницима вртића. Након тога урађен интервју са васпитачицом и децом и пано „Сви путеви воде на сајам књига“ са стопама.

Набављено 45 књига лектире од  ИК „Школска књига“.

 1. октобар

Ученици млађег узраста ишли на полудневни излет Калемегдан-Зоолошки врт- Природњачки музеј. Ученици млађих разреда су 28. октобра 2015. полудневним излетом посетили ЗОО врт, где су имали у могућност  непосредног присуства и посматрања појединих збивања у природи и конкретног упознавања и проучавања животиња и биљака различитом од прича и читања из уџбеника или посматрања слика. Након тога ученици су посетили Природњачки музеј и видели изложбу „Инсекти код нас и у свету“.Излет смо наставили на Калемегдану где су деца обилазила и разгледала културно.исторуске споменике уз упознавање са историјом Београдске тврђаве и града.Након тога деца су имала слободно време са спортским аниматором.

 1. октобар

Пано у холу школе „Школска библиотека“ украшен цртежима ученика првог и другог разреда.

Библиотекар присуствовао трибини „Мислимо на будућност – Спасимо школске библиотеке“ на 60. међународном београдском сајму књига, као и трибини Креативног центра „Лектира за XXI век“, коју је водила Јасминка Петровић.

 1. октобар

Библиотекар посетио библиотеку Народне скупштине Републике Србије и однео им на поклон књигу „Да сам сунце…“. У разговору са библиотекарком Радмилом Стојановић договорена будућа сарадња.

НОВЕМБАP

 1. новембар

Пано у библиотеци – Међународни дан детета.

 1. новембар

Књижевни сусрет у холу школе за ученике млађег узраста: Радислав Јовић одржао 4 часа и представио своје књиге „Звркотека“ и „Симпатија“ БиНоД: интервју са дечјим писцем Радиславом Јовићем.

RJ, grupna

 1. новембар

У сали I ГО Нови Београд додела награда: Литерарна секција – Општинско такмичење “Ђачки песнички сусрети“ Милица Давидовић 4/1 освојила 3. место са песмом “Библиотекарка“. Организатори „Пријатељи деце општине Нови Београд“.

ДЕЦЕМБАР

 1. децембар

Пано у библиотеци: фотографије и интервју са писцем Радиславом Јовићем.

9.децембар

Ученици првог разреда ишли у ТЦ Ушће “Чаробни град“ и учествовали у новогодишњим радионицама (цело одељење) са учитељицама С. Јевтимијевић и С. Стефановић.

 1. децембар

Књижевни сусрет са списатељицом Славком Петковић Грујичић. Ученицима старијих разреда је представљена књига „Волим да ме воле“.

Slavka PG

 1. децембар

Јавни час Креативне радионице (рад са ученицима и родитељима). Тема: техника мраморисања и декупаж техника. Заслужне учитељице Сњежана Солдо и Зорица Вигњевић.

12

 1. децембар

Ученици млађег узраста су у Дечјем културном центру гледали представу „Магија новогодишње ноћи“.

 1. децембар

Новогодишња изложба радова ученика Креативне радионице у холу школе коју су реализовале учитељице Сњежана Солдо и Зорица Вигњевић.

6 5

 1.  децембар

Сузана Јевтимијевић и Снежана Стефановић заслужне за изглед паноа у холу школе – тематске изложбе  “Нова година“.

Изложба радова „Новогодишњи креативни радови“ ученика креативне радионице у холу школе  (стаклена витрина) коју води Сњежана Солдо.

 1. децембар

У хуманитарној акцији прикупљено и послато 97 књига деци без родитељског старања.

Новогодишња приредба у школи. Програм су припремили чланови рецитаторске и драмске секције млађих разреда коју воде Драгана Томашевић и Марина Новчић.

1 3

ЈАНУАР

 1. јануар

Пројекат „Градимо школу јер школа гради нас“ предат Градском секретаријату за културу.

 1. јануар

Представљање књиге (ученицима трећег и четвртог разреда) „Ужасна тетка“ ИК

Slika sa susreta sa izdavackom kucom Propolis books Slika sa susreta sa izdavackom kucom Propolis books 1

 1. јануар

Наступ у клубу пензионера поводом Дана Светог Саве. Програм су припремили чланови рецитаторске секције млађих разреда коју води Драгана Томашевић и драмске секције млађих разреда коју води Марина Новчић.

 1. јануар

БиНоД, Свети Сава: новинарска (пано) .

 1. јануар

Изложба ученичких радова у холу школе поводом Дана Светог Саве коју су припремиле Драгана Томашевић и Сњежана Солдо са својим ученицима.

 1. јануар

Приредба поводом Дана Светог Саве.

ФЕБРУАР

 1. фебруар

Посета БиНоД радионице библиотеци ДКСГ.

Biblioteka Studentski grad Biblioteka Studentski grad 1

Изложба радова „Накит“ ученика креативне радионице у холу школе  (стаклена витрина) коју води Сњежана Солдо.

 1. фебруар

Општинско такмичење из математике, ОШ „Борислав Пекић”: Стефан Броћиловић VII/2, друго место (85 поена). Предметни наставник: Златана Гиргис, разредни старешина: Милош Марчетић.

 1. фебруар

Литерарна секција млађег узраста послала радови на општинско такмичење “Мој крај приче“.

МАРТ

1. март

Уређење паноа у холу школе на тему “Пролеће“. Сузана Јевтимијевић и Снежана Стефановић.

2.март

Посета БиНоД секције Историјском музеју Србије; изложба „Пупин – од физичке до духовне реалности“. Ишло 20 ученика и обе библиотекарке.

Ispred Istorijskog muzeja IMG_3644

5.март

Општинско такмичење из хемије: Броћоловић Стефан VII2(I место) и Митровић Драгана VII1.

 1. март

Општинско такмичење из биологије: Бубања Владимир, Филиповић Наталија, Брацановић Марина, Боце Нина, Деспотовић Наталија, Комленовић Стефан, Мехмети Ренато. Сви ученици су се пласирали на градско такмичење.

7.март

ДКСГ , позоришна представа „Упознај мога тату“. Ишло шест ученика старијих разреда и обе библиотекарке.

 1. март

Осмомартовска приредба у холу школе за ученике млађег узраста. Програм су припремили чланови рецитаторске и драмске секције млађих разреда коју воде Драгана Томашевић и Марина Новчић.

Осмомартовска приредба у Клубу пензионера – Ледине. Програм су припремили чланови рецитаторске и драмске секције млађих разреда коју воде Драгана Томашевић и Марина Новчић.

 1. март

Ученици млађег узраста су  у биоскопу „Фонтана“ гледали цртани филм „Сава – мали ратник великог срца“.

 1. март

Општинско такмичење из физике: Броћиловић Стефан (III место).

 1. март

Одржано Међународно такмичење „Кенгур без граница 2016“ у 10:00. Учествовало 12 ученика трећег разреда који похађају математичку секцију. Секцију води учитељица Сузана Јевтимијевић. Свих 12 ученика је похваљено због учешћа на такмичењу, а 6 ученика је награђено књигом за Дан школе.

 1. март

У свечаној сали Општине Нови Београд, додељене су награде ученицима наше школе који су у прошлој школској години освојили награду на неком од општинских такмичења организованим под покровитељством Министарства просвете, науке и технолошког развоја. Општина је као награде обезбедила таблете, који су веома обрадовали ученике. Награђени ученици су: Ренато Мехмети 7/1 – прво место на Општинском такмичењу рецитатора, Наталија Филиповић 5/1 – прво место на Општинском такмичењу из математике, Стефан Броћиловић 7/2 – друго место на Градском такмичењу из физике и Стефан Комленовић 7/1 – треће место на Општинском такмичењу из биологије.

Fotografija1469 Fotografija1467

 1. март

Књижевни сусрет са писцем Бранком Стевановићем одржан у току 1. часа. Писац је ученицима старијих разреда представио  књигу „Урнебесна физика“. Пре тога је уприличен састанак БиНоД секције са писцем.

fizika3 fizika2

 1. март

Завршни час манифестације „Читалачка значка 2016“. Учествовало 37 ученика, а на општинском нивоу награђено 8 ученика наше школе: Дивовић Елена, Амити Ема,

Давидовић Милица, Махмути Ерна, Убипариповић Наташа, Митровић Драгана, Боце Марија и Рахманај Сара.

citalacka 1 citalacka 2

АПРИЛ

 1. април

Градско такмичење из хемије: Броћиловић Стефан, II место.

 1. април

Скупштина Друштва школских библиотекара Србије.

 1. април

Градско такмичење из биологије: Филиповић Наталија (II место) и Мехмети Ренато (III место).

 1. април

Окружно такмичење из физике: Броћиловић Стефан (похвала).

 1. април

„Кина за децу“ у ДКСГ; Марина Поп-Ценић припремила радионицу за ученике млађег узраста пет новобеоградских основних школа.

kineski1 kineski2

15.април

Послати ликовни радови 4 ученице старијих разреда на конкурс „Дани ћирилице – Баваниште“. Радове послала Јасмина Лошић.

Учешће на конкурсу „У сусрет Ускрсу“ ( општинско такмичење). Осликана дрвена јаја послала на конкурс учитељица Сњежана Солдо.

22.април

Дан школе обележен свечаним програмом.

Dodela nagrada najboljim učenicima Hor naše škole

 1. април

Литерарна секција млађих разреда учествовала на конкурсу „Изданци“. Песме послала Снежана Стефановић. Резултати се очекују у мају.

 1. април

Продајна изложба Креативне радионице млађих разреда на тему „Ускрс“. Заслужне учитељице Сњежана Солдо и Зорица Вигњевић.

Украшени панои у холу школе и витрине.

Изложба радова „Ускршња јаја“ ученика креативне радионице у холу школе  (стаклена витрина) коју води Сњежана Солдо.

DSC04087 DSC04091

МАЈ

 1. мај

БиНоД: „Чајанка за Мику Антића“ у библиотеци.

Čajanka za Miku Antića2 Čajanka za Miku Antića1

 1. мај

БиНоД; посета ФДУ.

 1. 29. мај

Завршна представа радионице глуме Театра Талија за сезону 2015/16 „Пут око света за 80 минута“. Ишле обе библиотекарке и 5 ученица старијег узраста БиНоД.

ЈУН

 1. јун

Чланови Бинода посетили су новинарску редакцију листа „Вести”.

U redakciji Vesti U redakciji Vesti 1

 1. јун

Премијера представе чланова Бинода „Закључана библиотека” у холу школе.

IMG_3850 IMG_3847

 1. јун

Ученици млађих разреда су ишли на полудневни излет „ПУТУЈУЋА УЧИОНИЦА“

И том приликом обишли етно кућу у Купинову и у саставу сеоског домаћинства учествовали у учионици на отвореном, где су ископавали разне делове предмета из прошлости и састављали их. Такође су имали прилику да виде како се некада живело у сеоском домаћинству и да упознају како су неки предмети некада изгледали: дубак, креветац, лампа, миксер итд.У саставу домаћинства је и видиковац са кога се може видети велики део Обедске баре.У близини  етно куће је и задужбина породице Бранковић која датира  између 1453. И 1455.године као и стари град КУПИНИК по коме и Купиново носи име. После тога су лаганом шетњом кроз „Чаробну шуму“  дошли до реке Саве и обновили знање појмова : речица, река, десна и лева обала, ток реке …Након тога  посетили смо Бојчинску шуму.

 1.  јун

Предавање сарадника Педагошког музеја у Београду ученицима старијих разреда. Гости (директор Божидар Зејак и кустос Александра Миловановић) су представили Педагошки музеј ученицима старијег узраста и ученицима који иду у Боравак.

Pedagoški muzej Pedagoški fakultet 002

Састанак Тима за библиотеку: извештај о раду, активности библиотеке и планираwе рада за наредни период.

12. јун

Ученик Андреј Бојанић III2 освојио 3. место на конкурсу „Изданци“ у оквиру 14. фестивала поезије за песму „Мој град Београд“

школске 2013/14. године

 

СЕПТЕМБАР 

* Почетак школске године и свечани пријем ученика првог разреда обележени су 02. септембра 2013. године пригодним програмом који су припремили ученици петог разреда и ритмичка секција.

* 05. септембра 2014. године одржана је седница Школског одбора на којој су усвајани извештаји о раду у протеклој школској години.

* Поводом 08. септембра – Међународног дана писмености – украшен је пано у холу школе.

* 12. септембра 2014. године одржана седница Школског одбора на којој су усвојени Годишњи план рада школе, Извештај о раду школе и Извештај о раду директора школе у претходној школској години.

* Прва седница Наставничког већа у овој школској години одржана је 13. септембра. На њој су усвојени Извештај о раду школе и Извештај о раду директора школе.

* Савет родитеља је 17. септембра 2014. године одржао конститутивну седницу и изабрао председника Савета.

* Први састанак библиотечке секције млађег узраста обележен је мини концертом у просторијама боравка 18. септембра 2013.

0

 

 

Изложба награђених дечјих радова је отворена 20.септембра 2013. године у холу Дома омладине у Београду, и посетили су је награђени ученици, родитељи и рођаци награђене деце.

На овогодишњи конкурс намењен ученицима  млађих разреда основних школа за избор најлепшег цртежа на тему Мој град без аутомобила, послато је 45 цртежа ученика наше школе. Учествовале су 62 основне школе из Србије са 1.600 ликовних радова, а три ученика наше школе освојили су награде: Катарина Марковић III3, Елма Балија IV1 и Лука Денић, ученик IV3 (шесто место на републичком нивоу).

 

 1 2 3

 

*Зоран Нововић, професор физичког васпитања, организовао је у школи учешће на традиционалном 23. кросу РТС „Кроз Србију“, који је одржан 20. септембра на теренима школе, а у њему је учествовало седамдесет ученика старијих разреда. Овај крос је промотивног карактера, а циљ му је масовност и указивање на значај спорта као генератора здравог живота.

*Стручни семинар „Награда и казна педагошки избор или нужност одржан  је у школи“ у периоду од 28. – 29. септембра 2013.

ОКТОБАР 

 

           У будућност треба ићи. У будућност гледају и иду сви срећнији народи.

                     

                                                                                                                 (Милош Црњански)                                                    

Поводом јубилеја Милоша Црњанског – 120 година од рођења –  уређен је пано у холу школе.

4 5

 

 

                                

У оквиру обележавања Дечје недеље 2013 организација „Пријатељи деце Општине Нови Београд“ је по осамнаести пут приредила спектакл у Сава центру у ком су учествовали и ученици ОШ „Влада Обрадовић Камени“. XVIII ревија стваралаштва деце и младих Београда  одржана је у уторак, 08. октобра 2013. године.

У фоајеу Велике дворане Сава центра креативне, ликовне и калиграфске секције су представиле своје радове, док је Power point презентација, коју је припремио библиотекар уз помоћ наставника информатике, била на главном видео биму.

6 7

У 16,00 часова додељене су награде најбољим учесницима ликовног конкурса Слушајте мама и тата, желим сестру ил’ брата. Међу награђеним ученицима су Лука Денић, ученик IV3 и Сара Тоншић, ученица IV2  који су освојили друго место, као и Никола Стегњаић, ученик  IV2  који је освојио треће место.

8 9 10 11 12 13

 

У Великој сали је одржан програм под називом Фестивал најбољих. Школу су представили ученици петог разреда, чланови ритмичке секције млађих разреда, изводећи Мазурку у кореографији Весне Андријевић, наставнице разредне наставе, као и хор ученика осмог разреда певајући музику из филмова Љубав и мода и Ко то тамо пева  под руководством Љубомира Пјевовића, професора музичке културе.

14 15

               *Програм добродошлице за ученике првог и другог разреда су 10. октобра 2013. године у холу школе припремили трећаци, четвртаци и хор старијих разреда

16 17

Традиционална „Трка за срећније детињство“, у организацији и под покровитељством Црвеног крста Новог Београда, одржана је 12. октобра 2013. године у београдском парку „Ушће“.

Мото трке био  је Имамо циљ дођи на старт. Као и сваке године,  ученици Основне школе „Влада Обрадовић Камени“ из Новог Београда под вођством Зорана Нововића, професора физичког васпитања , активно и у великом броју су учествовали у трци.

               Раман Тахири, ученик другог разреда, освојио је друго место, а  Денис Садријев, ученик шестог разреда, освојио је треће место.

У Дому синдиката је одржан 9. Kids fest  на ком су ученици млађих разреда гледали филм „Турбо – трка пужева“ 16. октобра 2013. године.

18

 

Библиотечка секција старијих разреда је 23. октобра 2013. године посетила 58. међународни београдски сајам књига   у претњи школског библиотекара.

20 19

 

НОВЕМБАР

 

Без муке се песма не испоја, без муке се сабља не сакова!

                                                                                                                          (П.П. Његош)

Поставком паноа у холу школе обележен је јубилеј – 200 година од рођења Петра Петровића Његоша.

21 22

 

*Дан просветних радника обележен је 07. новембра 2013. године пригодним програмом у холу школе. Програм су припремили ученици III и  IV разреда за своје другаре, учитељице и родитеље. Њима се придружио и хор ученика старијих разреда.

23

 

Друга седница Наставничког већа одржана је 13. новембра 2013. године. Разматран је успех и владање на првом класификационом периодум, као и реалиизација образовно- васпитног рада уз предлог мера за побољшање успеха.

 

Ученички парламент ОШ „Влада Обрадовић Камени“ је у четвртак, 14. новембра 2013. године имао састанак са шефом Службе за месне заједнице Градске општине Нови Београд. Разговарано је о акцијама које је Ученички парламент иницирао у циљу побољшања услова рада школе.

24 25

Делегација Ученичког парламента ОШ „Влада Обрадовић Камени“, коју су чиниле Анастасија Бубања, Ана Кошевић и Леонтина Топић, ученице VII разреда, посетила је Месну заједницу Ледине 25. новембра 2013. године.

26 27 28 29

Библиотечка секција млађих разреда је учествовала 28. новембра 2013. године у свечаном програму „У част Драгану Лукићу – Лукићев лист“. У сали I Градске општине Нови Београд изведен је драмски приказ Лукићевих Прича о Јасни и Јоци у адаптацији библиотекарке Јасмине Радовановић.

Том приликом су уручене награде лауреатима  ликовног конкурса „У част Драгану Лукићу – Лукићев лист“.

30

 

 

Прво  место у категорији млађих разреда освојила је Наталија Деспотовић, ученица IV3 разреда; треће место Наташа Убипариповић, ученица IV3; док је у категорији старијих ученика треће место освојио Албин Кодроли, ученик V2. Наставници који су припремили ученике за ово такмичење су Споменка Лукић и Јасмина Лошић.

31 32

ДЕЦЕМБАР

33 34

 

Поставком паноа у холу школе обележен је јубилеј Јована Јовановића Змаја (180 година од рођења).

*У холу школе је 4. децембра 2014. године одржана приредба за ученике старијих разреда, наставнике и родитеље. Ученици осмог разреда су припремили скеч Школски сан.

35 36

Библиотечка секција млађих разреда је 11. децембра 2013. године посетила огранак „Сава“ новобеоградске библиотеке „Вук Караџић“. Са фондом и радом овог огранка ученике је упознао библиотекар Блажо Јоковић.

38 37

                           

Библиотечка секција старијих разреда је 20. децембра 2013. године посетила Земунску гимназију. Ученике је са радом библиотеке упознала библиотекарка, а о гимназији су им говорили директор и ученици II разреда.

39 40

У холу школе су 11. децембра 2013. године одржан књижевни сусрет. Списатељица Гордана Малетић је представила свој књижевни опус ученицима трећег и четвртог разреда. Читала је приче из своје збирке Чаробне речи и своје загонетке.

41

Поводом еколошког пројекта, 12. децембра 2013. године у холу школе је приређен пригодан програм за норвешког амбасадора и ученике млађих разреда.

42 43 \

44

 

Друга седница Савета родитеља одржана је 16. децембра 2014. године на којој је биран најповољнији понуђач за реализацију излета, екскурзија и школе у природи.

Председник Градске општине Нови Београд Александар Шапић је 16. децембра 2013. године у библиотеци поделио поклоне ученицима који су прошле школске године освајали награде. У поклон пакету ученици су добили бесплатне улазнице за базене и клизалишта, попусте на позоришне и биоскопске представе…

Комисија у чијем су саставу били: проф. српског језика Татјана Симић, психолог Вук Вујачић, проф. разредне наставе Јелена Вујанић, спремачица Снежана Ђорђевић, те ученице Наталија Деспотовић и Катарина Вулетић изабрала је 16. децембра 2013. године  НАЈЛЕПШУ УЧИОНИЦУ. Учионица I1 и VII2  је проглашена најлепшом, док су учионице II1 и VI1,IV3 и III3 похваљене за најуређеније паное и креативност. Ученици VII2 су награђени колачима 26. децембра 2013. године.

45

 

46 47

 

 У току децембра 2013. године Ученички парламент је прикупљао потписе за петицију свих ученика који подржавају захтеве за побољшање услова рада школе и живота у насељу Ледине.

 1. децембра 2013. године одржана је седница Школског одбора на којој је на личнин захтев, због одласка у пензију, разрешена дужности директора школе Милунка Крајшић, а за директора школе именована Гордана Цалић. Именоване су комисије за примопредају дужности директора и пописна комисија. Такође је донета одлука о изменама и допунама Статута школе и одређених правилника и пословника о раду.

 

Трећа седница Наставничког већа одржана је 27. децембра 2013. године. На њој су разматрани успех и владање ученика на крају првог полугодишта, рад стручних тела, реализација образовно-васпитног рада.

48 49

 

ЈАНУАР

 01. јануара 2014. године на дужност директора школе ступила је Гордана Цалић, професор  руског језика ове школе.

Четврта седница Наставничког већа одржана је 22. јануара 2014. године и посвећена је стручном усавршавању наставника.

У школи је 27. јануара 2014. године пригодним програмом обележен Дан Светог Саве. Професорке које воде различите секције у школи су са својим ученицима припремиле неколико тачака у којима су ђаци певали, рецитовали и играли. Литерарна секција је учествовала у изради паноа који је постављен у холу школе. На њему су изложени ауторски радови ученика о Светом Сави, а најлепше песме читане су на главној приредби.

 

Дечји ликовни центар из Скопља, посредством Амбасаде Републике Србије у Скопљу, упутио је деци из Републике Србије узраста од 4 до 20 година позив за учешће на Ликовном конкурсу „13. новембар“. Тема конкурса је свакодневни живот.

ОШ „Влада Обрадовић Камени“ и ментор Сњежана Солдо, наставница разредне наставе, послала је радове следећих ученика: Нине Боце, Иване Костић, Самире Ризан, Николе Стегњаића и Саре Тоншић. Награђена је ученица IV/2 Сара Тоншић.

 1. јануара 2014. године одржана седница Школског одбора на којојн је усвојен Финасијски план школе и Извештај пописнње комисије.

 

ФЕБРУАР

Предавања

У холу школе је 4. фебруара 2014. године у току трећег часа одржано предавање за ученике седмог разреда на тему вршњачког насиља, а у току четвртог часа за ученике осмог разреда предавање на тему насиља преко интернета. Предавачи су дошли из Полицијске управе Града Београда и то из Одељења за спречавање малолетничке делинквенције. Након предавања уследио је и разговор са ученицима.

50

Кратки драмски приказ под називом Школски сан  су ученици VIII разреда извели 5. фебруара 2014. године у холу школе за своје другаре, наставнике, родитеље и госте из новобеоградске школе „20. октобар“.

51

* Општинско такмичење Књижевна олимпијада одржано је 8. фебруара 2014. године у ОШ „Бранко Радичевић“. Учествовале су Ана Кошевић, ученица VII2 и Катарина Вулетић, ученица VIII2 и оствариле добар резултат. 

Посета Историјском архиву Београда

 

Библиотечка секција старијих разреда је 12. фебруара 2014. године посетила Историјски архив Београда и уз пратњу кустоса погледала изложбу Београдски Јевреји – живот и холокауст. Ишло је десет ученика и библиотекарка школе.

У склопу обележавања Међународног дана сећања на жртве холокауста од 24. јануара 2014. у Галерији Историјског архива Београда отворена je изложба која има за циљ да представи живот београдских Јевреја и подсети на холокауст, да помене до сада непознате жртве, а о онима чија су имена позната, пружи нова сазнања.

52 53

* Општинско такмичење рецитатора „Песниче народа мог“ одржано је 24. фебруара 2014. године у ОШ „20. октобар“. Милица Давидовић, ученица  која је говорила стихове Душка Радовића „Да ли ми верујете“ је  представљала нашу школу.

 

* На општинском такмичењу соло певача „Златна сирена“ које организују Пријатељи деце општине Нови Београд, учествовали су и освојили награде следећи ученици:

друго место у категорији ученика седмог и осмог разреда – жанр дечја забавна песма –  Леонтина Топић, ученица VII2;

треће место у категорији ученика  петог и шестог разреда – жанр популарна песма свих епоха – Санела Рахманај, ученица VI2;

треће место у категорији ученика петог и шестог разреда – жанр староградска песма – Амела Аљит, ученица VI2;

–  треће место у категорији ученика петог и шестог разреда – жанр народна страна песма – Антонела Биљали, ученица VI2;

–  треће место у категорији ученика седмог и осмог разреда – жанр народна страна песма – Валентина Аљит, ученица VIII1.

Ученике је за такмичење припремала Мирјана Јовичић, професор музичке културе.

 

 

* Ученици млађих разреда су 26. фебруара 2014. године посетили позориште „Душко Радовић“ и одгледали представу „Принцеза на зрну грашка“.

 

 1. фебруара 2014. године одржана је седница Школског одбора на којој су донети Правилник о јавним набавкама и Правилник о технолошким вишковима, а усвојени су извештаји о успеху и владању на првом полугодишту и раду директора школе.

 

Чланови библиотечке секције старијих разреда су у среду 26. фебруара посетили библиотеку Дома културе „Студентски град“. Ученике је са радом и фондом ове библиотеке упознао библиотекар.. Библиотека има 4 читаонице са 500 читалачких места.

54 55

 

 МАРТ

                                                                                                                                                                             Општинско такмичење математичара новобеоградских основних школа одржано је 1. марта 2014. године. Ученици трећег разреда ОШ „Влада Обрадовић Камени“, показали  су  изузетно знање и освојили висок број бодова, а посебно се истакла ученица Наталија Филиповић  са освојених 88 бодова.

Стефан Броћиловић, ученик петог разреда, освојио је  друго место и пласирао се на градско такмичење.  За Стефанов успех је заслужна Златана Гиргис, професорка математике.

На такмичењу су успешно учествовали и ученици Ана Броћиловић, Едисон Исмаиловић, Никола Јанковић и Алекса Жижовић у категорији млађих разреда, а у категорији старијих разреда Ренато Мехмети, Нина Стегњајић, и Александра Кајганић.

Нека школа буде добро место за све – НЕ РУГАЈ СЕ

Ученицима старијих разреда, родитељима и наставницима  Основне школе  „Влада Обрадовић Камени“ из Новог Београда је у четвртак, 6. марта 2014. године  представљен пројекат Мрежа младих за инклузивно друштво.

Форум представа Нека школа буде добро место за све – НЕ РУГАЈ СЕ намењена је ученицима, родитељима, наставницима и другим запосленима у основним  школама. Састоји се из три целине/сцене од којих свака обрађује специфичан проблем који је издвојен на основу налаза истраживања.

56 57

Пета седница Наставничког већа одржана је 11. марта 2014. године. На дневном реду су били: Професионални портфолио, Израда Школског програма за период 2013-2017. година и Организација прославе Дана школе.

На општинском такмичењу из биологије које је одржано 15. марта 2014. године у ОШ „Краљ Александар I“ учествовали су: Стефан Броћиловић, Стефан Комленовић и Марко Медош, ученици V разреда; Лазар Петровић, ученик VI разреда; Анастасија Бубања, Александра Кајганић и Ана Кошевић, ученице VII разреда; Каролина Костић и Анђела Шоргић, ученице VIII разреда.

У категорији ученика петог разреда Стефан Броћиловић је освојио треће место.

У категорији ученика седмог  разреда Анастасија Бубања је  освојила друго место.

У категорији ученика осмог разреда Каролина Костић и Анђела Шоргић су  освојиле треће место. Изузетну заслугу за овако леп пласман на такмичењу има Весна Нешић, професорка биологије.

 

* Радови 21 ученика наше школе послати су на 33. међународни ликовни фестивал Мали битољски Монмартр 2014.     

* Ученици II1 и II2: Ема Амити, Милица Давидовић, Андреа Максут, Ментор Максут, Ерна Махмути, Огњен Михајловић, Филип Михајловић, Анђела Поповић,  Сара Стојић, Андреа Ћошабић, Леонтина Цукић – 13. марта 2014. године у 12 часова у ОШ „Влада Обрадовић Камени“ су учествовали на математичком такмичењу „Мислиша“. Децу је припремала Марина Новчић, професор разредне наставе.

* Радови 6 ученика четвртог разреда послати су 17. марта 2014. на ликовни конкурс Моја пијаца који је расписало ЈКП „Градске пијаце“.Учествовали су: Нина Боце, Ивана Костић, Сара Тоншић, Лука Денић, Магдалена Коњевић и Тамара Крстић.

 

Друштво математичара Србије, с одобрењем Међународне асоцијације „Кенгур без граница“ са центром у Паризу, организујe у Србији Међународно математичко такмичење Кенгур без граница.

Ове године је 16 ученика трећег разреда,  који похађају математичку секцију код професорке разредне наставе Сузане Јевтимијевић, учествовало 20. марта 2014. године на овом такмичењу.

58 59

*У позоришту „Бошко Буха“ су 25. марта 2014. године ученици VII разреда, као и бивши ученици школе, са наставницима Милошем Марчетићем, Златаном Гиргис, директорком Горданом Цалић и библиотекарком Јасмином Радовановић гледали представу Иза кулиса.

 

На општинском литерарном такмичењу поезије Сергеј Бојанић, ученик III2 је освојио друго место за песму ,,Мој град Београд”.

На општинском такмичењу у писању састава у организацији ,,Пријатеља деце општине Нови Београд” прво место је освојила Наталија Филиповић, ученица III1 за састав на тему ,,Пишем бајку”, а треће место је освојила Марина Брацановић, ученица III2 за састав на тему ,,Београд мој град

 

Шеста седница Наставничког већа одржана је 28. марта 2014. године, а посвећена је анализи успеха и владања ученика на трећем класификационом периоду, реализацији образовно-васпитног рада, мерама за унапређење образовно-васпитног рада. Такође је извршен избор три члана Школског одбора.

АПРИЛ                                                                                                                                                                   

Поводом Светског дана дечје књиге у среду 2. априла 2014. године библиотечка секција млађих разреда је посетила Дечје одељење и огранак „Фонтана“ библиотеке „Вук Караџић“ у Новом Београду.

60 61

Седма седница Наставничког већа је одржана 03. априла 2014. године на којој је поновљено изјашњавање за чланове Школског одбора.

* Трећа седница Савета родитеља одржана је 07. априла 2014. године, а на дневном реду је био избор три представника за чланове Школског одбора и избор најповољнијег понуђача за фотографисњање ученика.

*У школској библиотеци је издавачка кућа „Лагуна“ од 7. до 9. априла 2014. године имала продајну изложбу књига.

*Ученички парламент је одржао састанак  у уторак , 8. априла 2014. године. Разговарано је о односу наставник – ученик , а затим о прослави Дана школе.

Библиотечка секција старијих разреда је у среду, 9. априла 2014. године посетила Јеврејски историјски музеј. О животним циклусима и обичајима код Јевреја ученицима је говорила Војислава Радовановић, управник музеја.

62 63

Музеј је поклонио четири књиге нашој школској библиотеци, међу којима је и „Животни циклус – обичаји код Јевреја“ аутора Војиславе Радовановић и Милице Михаиловић.

64 65

Библиотечка секција старијих разреда је у Галерији „Атријум“ Библиотеке Града Београда погледала изложбу „Свет кроз сликовнице“.

66

*Дан школе обележен је пригодним програмом 16. априла 2014. године у фискултурној сали.

                                           Ускршње ликовне чаролије

Да ликовна секција и креативна радионица  трећег разреда успешно раде, доказ су учитељице Споменка Лукић и Славица Миљуш. Њихови чланови успешно учествују на многим  конкурсима и освајају прва места. На недавно одржаном ликовном конкурсу „Пријатеља деце општине Нови Београд“ под називом „Ускршње ликовне чаролије“, прво место у осликавању дрвених јаја и изради цртежа су освојиле ученице:  Ива Тоншић, Милица Шоргић, Милица Королија, Тамара Шипка. Једнако висок пласман заузели су и чланови креативне радионице четвртог разреда, коју води учитељица Сњежана Солдо –  Сара Тоншић, Нина Боце и Ивана Костић равноправно су стале уз своје млађе другарице. Не треба изоставити и Ему Џанковић, ученицу осмог разреда, која је освојила прво место у осликавању дрвених јаја, а чији је наставник Јасмина Лошић.

             Такмичење Читалачка значка 2014 одржано је у понедељак 28. априла 2014. године у школској библиотеци. Ове школске године 54 ученика је освојило Читалачку значку, а 16 ученика је награђено на општинском нивоу.

Награђени су: Прчетић Јована, Бојанић Андреј, Амити Ема, Михајловић Филип, Брацановић Марина, Тоншић Ива, Коњуховац Дијана, Боце Нина, Деспотовић Наталија, Комленовић Стефан, Алијевић Лаура, Бубања Анастасија, Кајганић Александра, Кошевић Ана, Рахмани Ванеса и Топић Леонтина.

67 68

МАЈ / ЈУН

*У уторак, 6. маја 2014. године одржан је састанак Ученичког парламента коме је присуствовала и Гордана Цалић, директорка школе. Разговарано је о критеријуму за избор ученика генерације и прослави мале матуре.

Осма седница Наставничког већа одржана је 07. маја 2014. године. На овој седници је разматрано валчадање ученика Маркуса Јовановића, договорено спровођење пробног завршног испита и одређен дан отворене школе за посете родитеља.

*У среду, 7. маја 2014. године  библиотечка секција старијих разреда је ишла у Дом културе „Студентски град“ где су ученици и наставници гледали позоришну представу Београдског драмског позоришта  Живот је пред тобом.

* Ученица III/2 Ива Тоншић је освојила треће место на литерарном конкурсу „Изданци“. Секцију води учитељица Снежана Стефановић.

Хор ученика Основне школе „Влада Обрадовић Камени“ је учествовао у хуманитарном  концерту „Деца Новог Београда – деци ОШ „Нови Београд“. Концерт су организовале основне школе Новог Београда и музичка школа „Амадеус“, а сав приход од продатих улазница намењен је Основној школи „Нови Београд“.

*Концерт ученика основних школа „Душко Радовић“, „Бранко Радичевић“, „20. октобар“, „Кнегиња Милица“, „Младост“, „Влада Обрадовић Камени“ и музичке школе „Амадеус“ одржан је у среду, 8. маја 2014. године са почетком у 12 часова у свечаној сали Основне школе „Бранко Радичевић“.

            Библиотечка секција млађих разреда је у уторак, 13. маја 2014. године посетила Факултет драмских уметности.

69 70

 

 

71

* У среду, 14. маја 2014. године библиотечка секција старијих разреда ишла је у Дом културе „Студентски град“ где су ученици и библиотекарка гледали позоришну представу Театра на Теразијама „Цимет и ванила“.

* У уторак, 20. маја 2014. године ученици седмог и осмог разреда су у позоришту „Бошко Буха“ гледали представу „Госпођа министарка“.

* Акција солидарности са поплављеним људима из Обреновца и других места је уприличена у школи 22. и 23. маја. Ученици и запослени су доносили средства за хигијену…

У уторак, 27. маја 2014. године је комисија коју су чинили наставник Зоран Нововић, директорка Гордана Цалић, учитељица Ивана Милић, спремачица Јелена Габић, ученице Сара Тоншић и Ема Џанковић изабрала  НАЈЛЕПШУ УЧИОНИЦУ. Учионица I1 и VII2 је проглашена најлепшом, док су учионице III1/V1 и IV2/VIII1 имале  најуређеније паное.                                              

На литерарном општинском такмичењу које организују „Пријатељи деце општине Нови Београд“ под називом ,,Мој крај приче” Ива Тоншић,ученица III2 и Исидора Марковић,ученица V2 су освојиле треће место у својим категоријама.

            Девета седница Наставничког већа  одржана је 06. јуна 2014. године  и на њој је утврђен успех и владање ученика осмог разреда и донете одлуке о похвалама, наградама и избору ученика генерације.                                                                  

             У понедељак, 9. јуна 2014. године ОШ „Влада Обрадовић Камени“ је посетио представник амбасаде Израела Itay Milner који је ученицима седмог разреда говорио о својој земљи, њеној култури, обичајима, спорту.

72

Свечаним програмом у холу ОШ „Влада Обрадовић Камени“ 10. јуна 2014. године обележен је завршетак пројекта Шалом.

Публику је пригодним говором поздравила директорка школе Гордана Цалић, а потом су хор старијих и ученици млађих разреда музиком и глумом приближили присутнима дух јеврејског народа. Скупу се обратио представник амбасаде Израела Itay Milner.

 

 

73 74

 

 1. јуна 2014. године ученици осмог разреда радили тест из српског језика на завршном испиту.
 2. јуна 2014. године ученици осмог разреда радили тест из математике на завршном испиту.
 3. јуна 2014. године ученици осмог разреда радили комбиновани тест на завршном испиту.

Десета седница Наставничког већа одржана је 24. јуна 2014. године. На дневном реду је било утврђивање успеха и владања ученика, анализа образовно-васпитног рада, полагање разредних испита и успех ученика осмог разреда на завршном испиту.

 

 1. јуна 2014. године одржана је седница Школског одбора на којој је усвојен Правилник о заштити и безбедности запослених на раду, усвојен Школски програм за период од 2014- 2018. године и формирана је Комисија за технолошке вишкове.

 

*За време летњег распуста ученици четвртог разреда су учествовали у Летњем кампу у Пионирском граду.  За њих су организоване спортске активности, еколошка радионица и друштвене игре, а последњег дана такмичења са ученицима осталих школа – учесницима кампа, наши ђаци су освојили друго место у „Играма без граница“.

 

Једанаеста седница Наставничког већа одржана је 30. јуна, а посвећена је разредним испитима и обавештењима за даљи рад.

 Дванаеста седница Наставничког већа одржана је 20. августа 2014. године.

 Тринаеста седница Наставничког већа одржана је 29. августа 2014. године. На дневном реду је био извештај са радзредног испита, распоред часова за школску 2014/15. годину, припреме за почетак школске године, Годишњи план рада школе за 2014/15. годину и Извештај о раду школе и раду директора школе за претходну школску годину.