Активности

 

 Семинар – Креативност у настави страних језика

Центар за стручно усавршавање у Кикинди организовао је 3. децембра ове године семинар Креативност у настави страних језика. Предавачи на овом семинару биле су Маријана Симић Иличин и Ивана Богосав.

Професор енглеског језика, Бранка Паштар , професор руског језика, Марија Штибл и Гордана Цалић, професор руског језика и директор школе, биле су учеснице овог занимљивог семинара.

Добра радна атмосфера, примери добре праксе, многобројне корисне и интересантне идеје које чине час креативнијим, само су део  позитивних утисака  наших колегиница са овог семинара.

seminar-ki seminar-ki1

Семинар за наставнике и стручне сараднике            

Наставници и стручни сарадници ОШ „Влада Обрадовић Камени“ су 25. октобра 2014. године, у оквиру редовног стручног усавршавања, одслушали семинар „Претпоставке успешне наставе“. Предавачи су били Мр Стеван Крњајић, педагог, Јасмина Крњајић, педагог и Ивана Луковић, педагог.

Семинар је реализован у четири сегмента: Агресивно понашање ученика: узроци, последице и превенција, Узроци, последице и стратегије превладавања наставниковог стреса, Успостављање и развој позитивних социјалних односа међу ученицима и Улога наставника у стварању средине подстицајне за учење.

Семинар је акредитован у Каталогу програма сталног стручног усавршавања за 2014-15. школску годину.

IMG_2888 smanjen

 

Стручно усавршавање наставника

У Основној школи „Влада Обрадовић- Камени“ у Новом Београду је у оквиру стручног усавршавања наставника и стручних сарадника, дана 28 и 29. септембра 2013. године, одржан семинар под називом „Награда и казна- педагошки избор или нужност“.

Семинар је акредитован у Министарству просвете, науке и технолошког развоја. Предавачи су били Весна Петровић и Момчило Степановић,учитељи из Удружења „Креативни учитељи“ из Лештана.

Семинару су присуствовала двадесет осам наставника и учитеља: двадесет један из школе- домаћина, троје из ОШ „Милан Ракић“ и четворо из ОШ „Ђуро Стругар“ из Новог Београда.