Продужени боравак

ТДК

Поклон родитељима

У предаху између часова и домаћих задатака, ученици у продуженом боравку искористе време и за мало креативности. Поред тога што су окитили јелку, уредили своју просторију, као новогодишњи поклон својим родитељима, припремили су и малу приредбицу. Мало игре, мало песме, мало рецитовања и зачас се створи пријатна и топла атмосфера. Наравно, све то се постиже под будним оком учитељице Иване.

12

 

Продужени боравак- креативан!

ТДК

Продужени боравак је активан и ове године. Поред учења и играња ученици се баве и креативним радом. Уз помоћ учитељице, приказали су умеће у креирању и изради шеширића од папира.

1 2

У оквиру библиотечке секције, библиотекарка је, у сарадњи са учитељицом, одржала читалачки час уз текстове који су примерени овом узрасту ученика.

Задатак ученицима из продуженог боравка био је да израде честитку према мотивима из прочитаног текста.

4 3

 

 

ТДК

Продужени боравак

Основна школа „Влада Обрадовић Камени“ је први пут организовала продужени боравак у школској 1967/68. години. Похађале су га две хетерогене васпитне групе од првог до четвртог разреда. Боравак је био опремљен комплетним наменским намештајем, а у његовом склопу је радила и стандардна опремљена  ђачка кухиња.

Данас продужени боравак има једну хетерогену васпитну групу састављену од ученика првог и другог разреда и броји око 35 ученика.

Продужени боравак своје активности реализује у складу са планом и програмом и у координацији  са разредним наставницима.

Боравак ученика је доста  либералан и прилагођен условима средине и саме школе.