Европски дан језика и културе

Европски дан језика и културе

Европски дан језика и културе је у школи „Влада Обрадовић Камени“ обележен бројним активностима које нису могле стати у један дан, тако да смо овај 26. септембар – Европски дан језикаи претворили у Недељу европских језика и култура.

У петак, 20. септембра су у холу школе ученици петог, шестог и седмог разреда читали најлепше народне бајке из ризнице европског стваралаштва својим другарима првог, другог и трећег разреда. Надамо се да су сви уживали.

 

Промоција страних језика

У оквиру обележавања Европског дана језика ученици млађих разреда наше школе су цртали и украшавали паное. Посебну захвалност исказујемо Боравку, ликовној, креативној и библиотечкој секцији. 

Ученици старијих разреда су радили PowerPoint презентације и припремали програм на језицима који се у школи уче. У уторак, 24.септембра смо уз слике и речи, кроз стихове и песме могли да осетимо драж учења страних језика.

Дани европских језика теку

У среду, 25. септембра су ученици осмог разреда читали немачку бајку “Гвоздени Ханс” ученицима четвртог разреда, чији је задатак био да ту бајку илуструју. Након читања бајке придружиле су нам се Магдалена Милинковиц и Тина Опарница из Гоетхе-Института које су разговарале са децом и испричале им неке занимљиве чињенице о немачком језику.

Затим се читав овај млади скуп преселио из хола школе на мултифункционални круг где су ученици учествовали у решавању питања мини-квиза, а потом су спарујући слике и текст кроз игру схватали колико речи је преузето из немачког језика.