Прослава Дана школе

Ове године Дан школе прославили смо 20. априла уз присуство бројних родитеља, гостију и ђака школе. Пошто се ове године у многим градовима света прославља стогодишњица завршетка Првог светског рата, одлучили смо да и ми у школи обележимо овај значајан јубилеј. Приредби је претходио Литерарно-ликовни конкурс „Слобода”, а и сама приредба је била посвећена тој тематици. Ученици који су освојили прва три места на конкурсу награђени су на свечаности, као и остали ученици који су добили бројне награде на другим такмичењима ове школске године.

   

Ученици петог разреда припремили су са библиотекарком Наташом представу под називом „Слобода може да се чује”, а ученици рецитаторских секција млађег узраста (припремала их је учитељица Драгана Томашевић) и старијег узраста (спремала их је библиотекарка Наташа Стојиљковић) рецитовали су песме о слободи. Хор је улепшао приредбу са три пригодне композиције, од којих је једну свирала на хармоници вишеструко награђивана ученица седмог разреда Ања Броћиловић. Посебно изненађење за ученике било је појављивање у представи наставника историје Милоша Марчетића у улози војводе Живојина Мишића. На крају свечаности присутне је увеселио наступ ритмичке секције млађих разреда учитељице Весне Андријевић.

Након приредбе ђаке је у дворишту школе чекало изненађење – чланови тима „Шкоград”, који вредно раде на унапређивању и улепшавању наше школе. Они су се са децом, комшијама и запосленима дружили и разговарали о будућој летњој учионици, која ће се овога лета градити захваљујући пројекту који је припремио и реализовао „Шкоград”.