На фестивалу Mater Terra

У новембру су Владини каменчићи били врло вредни и активни, па су долазили на пробе драмске секције три пута недељно, како би се што боље припремили за наступ. У суботу 18. новембра одиграли су представу „Боје мог детињства” на позоришном фестивалу Mater Terrа (лат. мајка Земља) у Дечјем културном центру.

На овогодишњем, четвртом фестивалу, током 18. и 19. новембра, одржано је девет представа ученика основних и средњих школа. Оне су имале теме из области екологије и екологије душе, што је био једини услов за учешће. Фестивал је организован поводом обележавања 20. новембра – Дана доношења Декларације о правима детета, у организацији Центра за драму у едукацији и уметности ЦЕДЕУМ, који промовише нове моделе сусрета који нису засновани на такмичењу и поређењу, већ на сарадњи, солидарности и даљем развоју и усавршавању.

Као пратећи програм фестивала одржан је и програм симпозијума Позориште у школама, с темом Иновативне драмске методе у превенцији насиља, у оквиру кога су били представљене интерактивне представе које се играју по школама ради спречавања насиља. Наши ученици су активно учествовали и у овом делу програма и кроз игру и забаву научили пуно тога о дечјим правима и како препознати и спречити насиље.