Затварање – ШК 001

У среду 27. јуна завршено је дружење у летњој школи – Школабораторија 001. Сви учесници су заједно пошли у 20 часова кроз насеље с балонима певајући химну коју су сами смислили са жељом да их сви Лединци чују и виде и упуте се у пројекат „Градимо школу јер школа гради нас”. Затим су се око 21 час вратили у двориште школе, како би ђацима биле додељене дипломе за учешће у раду летње школе. На крају свечаности приказан је филм који је снимила фотографска секција летње школе, а у којем је приказана садашња школа и како ђаци замишљају идеалну нову школу. Сви су остали и након званичног програма у дворишту школе, како би се што дуже дружили.
У наставку вам преносимо текст објављен на блогу градимосколујерсколаградинас.блогспот.рс. Посетите блог и фејсбук страницу Шкоглед да бисте видели фотографије и детаљније се информисали о томе како су текле радионице и играонице.


Синоћ смо обележили крај летње школе Школабораторија 001. Седам дана смо живели заједно на Лединама и кроз игру и тимски рад учили једни од других и једни о другима. Ова наша прва заједничка експедиција не би била могућа без помоћи и подршке људи око нас. Зато хвала особљу школе на партнерству, хвала Гете Институту што је стао уз нас у овим пионирским корацима, хвала комшијама и комшиницама на гостопримству у хладу по врелим данима и скоку у помоћ када нам је било најпотребније, хвала гошћама што су својом креативношћу ушарениле наше активности. А на крају, и пре свега, хвала нашим школаборанткињама и школаборантима на отвореном срцу, посвећености и другарском поштовању. Другари, због вас наша група постоји и наставићемо да радимо са вама. Прва Школабораторија је завршена али, у ствари, сада све почиње. Сада сви као један тим идемо даље путем ка новој школи. Градимо школу јер школа гради нас!