Архиве категорија: библиотека

Посета „Студентском граду“

Ни киша ни ветар нису спречили библиотечку секцију да 11. марта посети библиотеку „Студентски град“. Љубазне и предусретљиве библиотекарке провеле су наше ученике кроз службене просторије, магацински простор и читаонице. Стрпљиво су им показивале књиге инвентара, укоричене „Политике“, погодности КОБИС-система (Кооперативни онлајн библиографски систем и сервиси – http://www.vbs.rs/cobiss/) и начин издавања књига, мали лифт за књиге и велике читаонице. Писани утисци свих ученика наћи ће се на изложбеном паноу библиотеке.

Јасмина Радовановић

 

Новобеоградски феномен

Новобеоградски феномен

Оно што Градску општину Нови Београд чини најсјајнијом котом на културној мапи региона је манифестација „Читалачка значка“ и то не само због дужине трајања (преко пола века), не само због прошлогодишњег броја учесника (1828 учесника и 470 награђених), већ због невероватне количине осмеха и енергије која плени. Зато, свака част председнику Шапићу и ГО Нови Београд, који подржавају младе читаче, библиотеци „Вук Караџић“, родитељима, учитељима, наставницима, библиотекарима свих 19 основних школа, а посебно деци која у ери компјутера, мобилних телефона, игрица и ријалити програма бирају дружење са књигама . Посебно БРАВО за ученике наше школе, за 43 учесника и 9 награђених, за: Лену, Алексу, Тијану, Фатиму, Тању, Силвану, Селму, Ирену, Арнелу и библиотекарке Наташу и Јасмину, најскромније!

Петак, 8. март 2019. год. Велика сала ГО Нови Београд
Манифестација „Читалачка значка“, додела награда

Посета Земунској гимназији

Библиотечка секција старијих разреда је 20. децембра 2013. године посетила Земунску гимназију. Ученике је са радом библиотеке упознала библиотекарка Натка Ћосић, а о гимназији су им говорили директор Милош Бјелановић и ученици II разреда.IMG_2664IMG_2663IMG_2662

 

Посета библиотеци „Сава“

Библиотечка секција млађих разреда је 11. децембра 2013. године посетила огранак „Сава“ новобеоградске библиотеке „Вук Караџић“. Са фондом и радом овог огранка ученике је  упознао библиотекар Блажо Јоковић.

IMG_2628 IMG_2629

 

 

„У част Драгану Лукићу – Лукићев лист“

Библиотечка секција млађих разреда је учествовала 28. новембра 2013. године у свечаном програму    „У част Драгану Лукићу – Лукићев лист“.  У сали I Градске општине Нови Београд изведен је драмски приказ Лукићевих „Прича о Јасни и Јоци“ у адаптацији библиотекара Јасмине Радовановић.

IMG_2609 IMG_2603 IMG_2600